برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مطالعات معماری زیست شناسی ساختمان تحت word دارای 73 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مطالعات معماری زیست شناسی ساختمان تحت word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مطالعات معماری زیست شناسی ساختمان تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مطالعات معماری زیست شناسی ساختمان تحت word :

کنترل باد یا جریان هوا
جریان‌های باد تاثیر مستقیم بر میزان تحمل درجه حرارت و رطوبت محیط زیست انسان دارد. نسیمی ملایم در روزهای گرم و مرطوب تابستانی لذت‌بخش است، ولی بادهای شدید و دائمی محیط نامطلوب ایجاد می‌کند. قرن‌هاست که از گیاهان برای کاستن شدت (بادشکن) باد استفاده می‌شود. میزان کاهش و تغییر جهت باد، بستگی به ارتفاع و تراکم و فرم و پهنای گیاهان کشت شده دارد، ولی ارتفاع گیاه مهمترین عامل تعیین کننده میزان حفاظت است.

استفاده از گیاهان و ایجاد بادشکن

با کشت درختان در مکان مناسب، از انعکاس این نور زننده به چشم ناظر ممانعت می‌شود.
تابش آفتاب بر پنجره
پنجره‌ها که ساختمان در تغییر دمای هوای داخلی آن تاثیر فراوانی دارند، مخصوصاً وقتی آفتاب به طور مستقیم به داخل بتابد، اثر حرارتی پنجره خیلی بیشتر از دیوارها بوده و فضاب داخلی بلافاصله پس از دریافت تابیش مستقیم آفتاب گرم می‌شود. در صورتی که ساختمان از مصالح ساختمانی سبک ساخته شده باشد، این افزایش گرما بیشتر محوس خواهد بود.

یکی از ویژگی‌های معماری مدرن، استفاده زیاد از سطوح شیشه‌ای در ساختمان است. این موضوع و همچنین استفاده روزافزون از مصالح ساختمانی سبک، باعث گردیده تغییر قابل ملاحظه‌ای در رابطه بین وضعیت هوای داخلی یک ساختمان و هوای محیط اطرافش بوجود آمده و در تابستان گرمای بیش از حد در فضای داخلی اکثر ساختمان‌ها حتی در مناطق معتدل و سرد ایجاد شود.

مقدار اشعه‌ای که به‌طور مستقیم از شیشه عبور می‌نماید، به زاویه برخورد اشعه به سطح شیشه بستگی دارد. هرچه این زاویه از 45 درجه بیشتر شود، مقدار اشعه عبور یافته از شیشه کاهش می‌یابد و وقتی زاویه برخورد از 60 درجه بیشتر باشد، کاهش زیادی در مقدار اشعه عبور کرده از شیشه رویی داده می‌شود و مقدار اشعه منعکس شده از سطح شیشه افزایش می‌یابد.
تاثیر جهت پنجره
تاثیر جهت پنجره در دمای هوای داخلی یک اطاق به مقدار زیادی به وضعیت تهویه طبیعی در آن اطاق و وضعیت سایه‌بان بستگی دارد.

موقعیت پنجره و تاثیر آن در وضعیت تهویع طبیعی
موقعیت پنجره نسبت به جهت وزن باد تاثیر قابل ملاحظه‌ای در وضعیت تهویه طبیعی در داخل یک اتاق می‌گذارد. اصل برای ایجاد یک تهویه موثر و قابل استفاده، این است که قسمت‌های بازشو در دو سمت رو به باد و پشت به باد قرار داشته باشد. نتیجه آزمایشات و مشاهدات نشان داد که بدون تغییر تمام نقاط اتاق تحت تاثیر جریان هوا قرار گرفته و باد با یک حرکت دایره‌ای شکل در طول دیوارها و گوشه‌های اتاق به جریان می‌افتد. در صورتی که پنجره‌های اتاقی در دیوارهای مجاور هم قرار داشته باشد، وضعیت تهویه طبیعی،‌ زمان مطلوب خواهد بود که جهت وزش باد عمود بر سطح پنجره رو به باد باشد.

مشخصات اقلیمی گرگان

معدل
سال درجه حرارت هوا رطوبت نسبی
دی 5/12 4/3 8/7 79 64 5/71
بهمن 5/13 2/4 9 79 62 5/70
اسفند 1/15 1/6 7/10 5/82 65 75/73
فروردین 4/20 4/10 4/15 80 63 5/71
اردیبهشت 4/27 9/15 7/21 5/77 53 25/45
خرداد 1/31 8/19 5/25 75 50 5/42

تیر 5/32 5/22 6/27 76 52 64
مرداد 9/32 5/22 7/27 76 52 64
شهریور 6/29 3/19 5/24 77 55 66
مهر 7/24 1/14 4/19 81 5/57 25/69
آبان 6/19 7/8 8/13 5/81 60 75/70
آذر 2/14 2/5 8/9 79 64 5/71

تابش آفتاب
بطور کلی تابیش آفتاب با ساطع شدن پنج نوع اشعه، یک ساختمان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این پنج نوع اشعه به ترتیب اهمیت عبارتند از:
1 اشعه مستقیم با طول موج کوتاه
2 اشعه پراکنده شده از آسمان با طول موج کوتاه
3 اشعه منعکس شده از سطوح اطراف با طول موج کوتاه
4 اشعه ساطع شده از زمین و اجسام گرم شده با طول موج بلند (بازتاب حرارتی)
5 اشعه ساطع شده از ساختمان به آسمان با طول موج بلند (بازتاب حرارتی)
تابش آفتاب و تاثیر آن بر ساختمان و محیط اطراف

نور خورشید همیشه برای ایجاد روشنایی طبیعی در یک ساختمان مورد نیاز است، اما از آنجا که این نور سرانجام به حرارت تبدیل می‌شود، باید میزان تابش مورد نیاز برای هر ساختمان با توجه به نوع آن ساختمان و شرایط اقلیمی محل آن تعیین گردد.
انرژی خورشدی جذب شده در دیوارها
مقدار انرژی خورشدی جذب شده در دیوارهای خارجی ساختمان، به رنگ خارجی آن دیوارهای بستگی دارد. سطوح سفید و براق تنها حدود 15درصد انرژی خورشید دریافت شده را جذب می‌نماید. رنگ‌های معمول روشن مانند: کرم یا خاکستری روشن حدود 40 تا 50درصد، رنگ‌های تیره مانند خاکستری تیرهف سبز و قرمز 60 تا 70درصد و رنگ‌های سیاه 80 تا 90 درصد انرژی خورشیدی دریافت شده را جذب می‌نمایند.
دیوارهای جنوبی
دیوارهای جنوبی بیشترین مقدار تابش آفتاب را در آذرماه و کمترین مقدار آن را در خردادماه دریافت می‌نمایند. این دیوارها از شهریور تا اسفند، تابش آفتاب را از طلوع تا غروب دریافت می‌نمایند. دیوارهای جنوبی در اواسط تابستان از ساعت 9 صبح تا 3 بعدازظهر مورد تابش آفتاب قرار می‌گیرند.
دیوارهای جنوب شرقی و جنوب غربی

این دیوارها در زمستان بیشتر از تابستان مورد تابش آفتاب قرار می‌گیرند. در تابستان حداکثر تابش جنوب شرقی بین ساعت 9-8 صبح بوده و بر دیوارهای جنوب غربی بین ساعت 4-3 بعدازظهر صورت می‌گیرد. در زمستان این ساعات به ترتیب 10-9 صبح و 3-2 بعدازظهر است.
سطوح افقی
سطوح افقی و بام‌های مسطح در تابستان بیشترین و در زمستان کمترین مقدار تابش را دریافت می‌نمایند. این مقدار در زمستان حتی از مقدار تابشی که دیوارهای جنوب شرقی و جنوب غربی در این فصل دریافت می‌نمایند، کمتر است.
نور شمالی

در نیمکره شمالی، فضاهایی که رو به شمال هستند، نور مستقیم دریافت نمی‌کنند، بلکه در آنها نوری پراکنده، بدون سایه یا انعکاس ایجاد می‌شود. این نور برای نقاشی کردن، تماشای تلویزیون و ; مناسب‌تر است. برای این منظور برای به دست آوردن حداکثر نور ممکن بدون هراس از نور مستقیم خورشید، می‌توان از پنجره‌های بزرگ در جهت شمال استفاده کرد، اما نور مستقیم در اتاق‌هایی مانند: غذاخوری، نشیمن و ; می‌تواند ایجاد سلب آسایش کند.
نور جنوبی
حرکت دورانی ظاهری خورشید نسبت به زمین در بین دو مدار ایجاد می‌شود. به همین دلیل، اگرچه خورشید همیشه از شرق طلوع می‌کند و در غرب غروب می‌کند، برای کشورهای نیمکره شمالی، خورشید یک خط سیر جنوبی دارد و برای آنها که در نیمکره جنوبی‌اند، خط سیر دارد و به همین دلیل خورشید در نیمکره شمالی و در قسمت جنوب با انحراف بیشتر و شدت گرم‌کنندگی کمتر در زمستان است و بر عکس آن در تابستان می‌باشد.

کاربرد گیاهان در معماری
1 عناصر معماری
2 تقسیم فضا
3 ایجاد فضا
4 کنترل و ایجاد محوطه‌های خصوصی
کاربرد گیاهان برای کنترل شرایط اقلیمی
1 کنترل اشعه نور خورشید
2 کنترل باد
3 کنترل باران
4 کنترل درجه حرارت

با گیاهان می‌توان به صورت انفرادی یا جمعی، دیوار و کف‌پوش به ارتفاعات و تراکم‌های مختلف ایجاد نمود.
یک معمار برای ایجاد حفاظ از سرما و گرما و مکانی امن، از چوب و فرآورده‌های چوبی، آجر، سیمان و فلز استفاده می‌کند و به این ترتیب مسیر و حرکت افراد را نیز هدایت کرده و فضای مورد پسند را نمایان می‌سازد. گیاهان می‌توانند حفاظی خوب ایجاد کرده و مهم‌تر از آن، می‌توان به کمک گیاهان دید را هدایت کرد و یا به کلی مکانی ناپسند را پوشاند.
کاهش صدا
شرایط اقلیمی بر شدت و کاهش صوت تاثیر می‌گذارد. شدت باد و درجه حرارت در انتقال صدا موثر است. المان‌ها یا اجسامی که بین منبع صدا و شنونده قرار می‌گیرند، چون صدا را جذب کرده یا منکسر یا منحرف می‌نمایند، در کاهش و شدت صدا نیز موثرند.

گیاهان برای کاهش تشعشع و انعکاس‌ها
نور انعکاسی از نتیجه تابش نور زننده به سطحی صاف و تابش مجدد آن صورت می‌گیرد. برای تعدیل یا ممانعت از رسیدن این نور به مکانی خاص می‌توان گیاهانی را قبل از اینکه نور به سطح صاف منعکس کننده بخورد، یا اینکه گیاه را در مکانی که مانع نور انعکاسی است، بکارد. استخرها و حوض‌ها منعکس کننده نور می‌باشند. برای جلوگیری از انعکاس نور مزاحم به داخل ساختمان از درختان و گیاهان در جلوی استخر‌ها و حوض‌ها استفاده می‌کنیم.

کنترل تابش نور خورشید و درجه حرارت
نور خورشید مهمترین عامل موثر بر اقلیم است. وقتی زاویه تابش نور خورشید به زمین تغییر می‌کند، اختلاف فصول را باعث می‌شود. اختلاف تابش نور در مدت روز توسط پخش اشعه توسط جو یا اتمسفر بوده و انعکاس مجدد آن توسط ابرها می‌باشد. جنس و نوع خاک و پوشش گیاهی، مقدار اشعه منعکس شده را مشخص می‌کند.
استان گلستان در شمال ایران بامساحتی در حدود 46460 کیلومتر مربع، یازدهمین استان ایران از نظر وسعت است. این استان تقریباً 3% از کل کشور را شامل می‌شود و بین َ47 و ْ35 تا َ8 و ْ38 عرض شمال از استوا َ16 و ْ50 تا َ10 و ْ56 طول شرقی از نصف‌النهار گرینویچ قرار گرفته است. حد شمالی آن دریای خزر و کشور شوروی و حد شرقی آن استان خراسان و حد جنوبی آن،

استان‌های سمنان، تهران و زنجان و حد غربی آن استان گیلان می‌باشد.
گرگان واقع در شمال ایران، از شمال به دریای خزر، از جنوب به جنگل‌های انبوه شاهکوه و از شرق به گنبد متصل است. فاصله این شهر تا تهران 7 ساعت است. گرگان دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است که میزان رطوبت وجود آنقدر زیاد است که این شهر را در ردیف شهرهای مرطوب قرار داده است. بخاطر شرجی بودن هوا، میزان تعرق بدن زیاد است که این امر باعث ناراحتی اهالی گرگان، بخصوص مسافرین و مردم غیربومی می‌شود.

در این شهر بادهای شدید وجود ندارد و اغلب بادها از سرعت کمی برخودارند که جهت حرکت بادها معمولاً از غرب به شرق ملموس‌تر است. بعد از بادهای غربی، بقیه بادها به ترتیب شدت عبارتند از: بادهای جنوب غربی و بادهای شمالی و از جبهه‌های دیگر نیز باد می‌وزد، ولی آنقدر کم است که می‌توان آن را بحساب نیاورد.
میزان بارش باران در این شهر نسبتاً زیاد است، مخصوصاً در زمستان و بهار میزان بارش باران زیاد و با شدت است، بطوری که در اولین دقایق بارش، تمام سطح زمین خیس می‌شود. این میزان در بهار و پاییز کمتر از زمستان است و در تابستان به صورت رگبارهای درشت لحظاتی چند می‌باشد و سپس متوقف می‌شود.

زوایای تابش خورشید به زمیتدر چهار فصل (گرگان)

بهار تابستان

پاییز زمستان
خاک
از نظر خاک‌شناسی در منطقه گرگان و دشت، به علت مختلف جنس خاک و تخلخل آن متغیر بوده که این عدم یکنواختی در خاک‌های منطقه گرگان به علت تفاوت علت تفاوت حد میزان بارندگی و دوری و نزدیکی از سلسله کوه‌های البرز و نیز اختلاف فاصله از دریا می‌باشد.
مناطق حنگلی که تقریباً حدود 483000 هکتار از این منطقه را دربر گرفته‌اند، روی هم رفته به علت بارندگی زیاد باعث شده‌اند که هیچگونه شوری در خاک وجود نداشته باشد و با بهترین وضعی جهت امور کشاورزی از آن بهره‌برداری گردد. خاک‌های جنگلی در این نواحی هوموس‌دار بوده و در قسمت‌هایی که جنگل وجود ندارد، با حداکثر توان بهره‌برداری از آن صورت می‌پذیرد.
بعد از مناطق جنگلی، تشکیلات پای دامنه وجود دارد که تماماً از لس بوده و محل‌های مناسبی برای چراگاه‌های حیوانات می‌باشد. این خاک‌ها شور نیستند و عمق خاک‌های زراعتی آن به یک متر می‌رسد و 155000 هکتار وسعت دارد.

پس از این تشکیلات، به دشتهای آبرفتی می‌رسیم که از بقایای روخانه‌های سیلابی تشکیل یافته است و خاک‌های آن در بعضی نواحی دارای رس می‌باشد. شوری در این ناحیه به تدریج ازدیاد رفته و تولیدات کشاورزی به صورت آبی صورت می‌گیرد. شیب این اراضی کمتر از 1درصد بوده و مساحتی برابر 200000 هکتار را تشکیل می‌دهد.

انواع خاک‌های منطقه گرگان:
1 خاک‌های سنگی و خاک‌های کم‌عمق دامنه
2 خاک‌های قهوه‌ای ناحیه جنگل
3 خاک‌های قهوه‌ای در تراس‌های قدیم

پوشش گیاهی
به علت آب و هوای مساعد و تنوع جنس خاک در منطقه گرگان، چندین گروه رستنی تشخیص داده می‌شود و با وجود وسعت کم منطقه، پوشش گیاهی آن فوق‌العاده متنوع است. جنگل‌های این منطقه به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم می‌شوند:
1 جنگل‌های قسمت شمالی خط‌الراس سلسله جبال البرز که به دو منطقه کوهستانی و دشتی تقسیم می‌گردد.

2 جنگل‌های کوهستانی و ییلاقی واقع در جنوب البرز که در ارتفاع بیش از 800 متر از سطح دریا قرار دارند.
به طور عموم، نوع رستنی‌های جنگل‌های گرگان عبارتند از:
راش، توسکا، ممرز، نمدار، بزیرک، افرا، ملچ، آزاد ارس، انجیلی، سرخه‌دار، آلوترش، زرشک، کندس، تمشک، ولیک، خرمالو، مازو (بلوط)، تغر، لوک، انار، درختان جنگلی و ; .
برخی از گیاهان اطراف و حومه شهر گرگان عبارتند از: گردو، سیب، انجیر، انار و مرکبات، گوجه، اوکالیپتوس و ; .

بر اساس وضعیت خاک اکولوژیکی حوزه آبخیز زیارت گرگان، تامین کننده منابع آبی قابل شرب شهر گرگان است و نقش بسیار مهمی در تعدیل آب و هوای محیطی جهت توسعه شهری، صنعتی و غیره را ایفا می‌نماید.
قسمت اعظم اراضی کشاورزی و حاصلخیزی در قسمت شمال شرقی و جنوب غربی شهر گرگان قرار دارد که متاسفانه این اراضی مرغوب به تدریج توسط ادارات و شرکت‌های مسکن، تبدیل به واحدهای مسکونی گردیده و هر روز بر تعداد آن افزوده می‌گردد. ادامه این برنامه‌ها، موجب تخریب و نابودی کشاورزی و منابع طبیعی منطقه و عدم کشاورزی مطلوب در اراضی شهر گرگان می‌گردد.
زیست‌شناسی ساختمان

تمام لوله‌کشی‌ها (سردوگرم)، فاضلاب آب یا گاز به اطراف خود پرتوافکنی می‌کنند و می‌توانند اعضاء و اندام موجودات زنده و همان‌طور گیاهان را تحت تاثیر قرار دهند. بنابراین، اطاق‌هایی که برای دوره‌های طولانی توسط انسان یا حیوانات مورد استفاده قرار می‌گیرد (مانند اطاق خواب یا نشیمن)، باید تا حد امکان، از بخش‌های لوله‌کشی دور باشند. در نتیجه، توصیه می‌شود که نصب این لوله‌ها در قسمت مرکزی محل مسکونی متمرکز شوند یا در قسمت آشپزخانه یا حمام قرار گرفته و یا جمع شده و در یک دیوار سرویس قرار گیرند.
مشکل مشابهی با سیم‌کشی برق متناوب وجود دارد. حتی اگر برق جریان نداشته باشد، میدان الکتریکی با اثرات زیان‌آور آن وجود دارد و هنگامی که برق جریان پیدا می‌کند، میدان

الکترومغناطیسی، که حتی زیان‌آورتر است، به وجود می‌آید. دکتر هارتمان یک راه معالجه سریع با قطع برق که جریان آن به دو قسمت سر تخت بیمار می‌چرخید، برای آن بیمار پیدا و بهبود بخشید. در یک مورد دیگر، ناراحتی مشابهی با برداشتن کابل برق که بین هیتر و ترموستات آن از بالای سر یک تختخواب دو نفره عبور می‌نمود، بهبود یافت. کابل‌های برقی که محکم نشده‌اند، به خصوص ایجاد مزاحمت می‌نمیایند، زیرا یک میدان الکتریکی 50hz با اثرات سوء بیشتر ایجاد می‌نماید. به

علاوه، لوازم برقی مانند هیتر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، دیگ شوفاژ و بخصوص مایکروفر با لاستیک آب‌بندی ناقص، که نزدیک یا پشت اطاق‌خواب قرار گرفته باشد، تشعشعات زیان‌آوری را از کف و دیوار عبور می‌دهد، به طوری که یک نفر از سکنه ممکن است در منطقه تاثیر چندین میدان قرار داشته باشد. این تشعشعات را در ساختمان‌های جدید، می‌توان با عایق کردن

خاص کابل‌ها و سیم‌ها حذف نمود. در ساختمان‌های موجود، باید سیم‌کشی جدید انجام داد و یا جریان برق را از کنتور قطع نمود. برای این منظور، هم‌اکنون می‌توان از کلیدهای اتومات برای خاموش کردن برق (زمانی که مصرف وجود ندارد) استفاده نمود. در این مورد، می‌توان از سیم‌کشی جداگانه برای دستگاه‌هایی که باید همواره در حال کار باشند، استفاده کرد (مانند فریزر، یخچال، شوفاژ و;)

توصیه‌های مربوط به شرایط اقلیمی داخلی
درجه حرارت هوا بین 24-20 درجه سانتیگراد برای زمستان و تابستان مناسب است. سطح محیط اطراف نباید بیش از 3-2 درجه نسبت به هوا تفاوت داشته باشد. تغییرات درجه حرارت هوا را

می‌توان با تغییر درجه حرارت سطوح جبران نمود (به عنوان مثال، با پایین آمدن درجه حرارت هوا، درجه حرارت سطح زیاد می‌شود). اگر تفاوت زیاد بین درجه حرارت سطح و هوا بوجود آید، حرکت و جابجایی هوا ایجاد خواهد شد. سطح حساس بحرانی اصلی، سطوح پنجره‌ها هستند.

برای راحتی، از تبادل حرارتی از کف پا به کف اطاق باید دوری جست (به عنوان مثال، درجه حرارت کف اطاق باید 17 درجه یا بیشتر باشد). درجه حرارت سقف اتاق به ارتفاع اطاق بستگی دارد. درجه حرارتی که به وسیله انسان احساس می‌شود، تقریباً نزدیک به میانگین درجه حرارت‌هایای اتاق و سطوح اطراف آن است.

تا حد امکان، باید جریان هوا و رطوبت کنترل شود. این حرکت به عنوان جریان‌های هوا احساس می‌شود و این امر احساس خنک شدن در بدن ایجاد می‌کند. رطوبت نسبی بین 50-40 درصد برای انسان راحت است. در حالت رطوبت نسبی پایین‌تر (مانند 30%) ذرات گرد و غبار در هوا حرکت می‌نماید.
برای حفظ کیفیت هوا، تهویه کنترل شده ایده‌آل است. پس باید میزان دی‌اکسید کربن توسط اکسیژن جایگزین شود. مقدار دی‌اکسید کربن نباید از 1/0% حجمی بیشتر شود، بنابراین در اطاق‌های نشیمن و خواب در هر ساعت باید دو تا سه بار هوا عوض شود. میزان نیاز انسان به تعویض هوا، 4/0-8/0 برابر حجم اطاق برای هر نفر در ساعت است.

نیاز به هوا
مقدار دی‌اکسید کربن بین 1 و 3/0% می‌تواند تنفس عمیق‌تری را بوجود آورد. بنابراین هوا در محل سکونت تا حد امکان نباید بیشتر از 1/0% دی‌اکسید کربن داشته باشد. یعنی اگر در ساعت یک بار هوا عوض شود، هر فرد بزرگسال و 12-8 مترمکعب برای بچه‌ها کافی خواهد بود، با ضریب تعویض‌ هوای بیشتر (به عنوان مثال: خوابیدن با پنجره باز یا تهویه با کانال‌کشی)، حجم فضای مورد نیاز هر نفر در اطاق نشیمن تا 5/7 مترمکعب و در اطاق خواب تا 10 مترمکعب برای هر تخت کم می‌شود.
هنگامی که کیفیت هوا به دلیل نور مستقیم، بخای یا آلاینده‌های دیگر (مانند بیمارستان‌ها یا

کارخانجات)،‌ خراب می‌شود، در فضاهای بسته (مثل آن که در یک سالن سخنرانی باشید)، ضریب تعویض هوا باید به طور مصنوعی تقویت شود تا کمبود اکسیژن تامین و مواد زیان‌آور خارج گردد.
گرم کردن فضا
درجه حرارت اطاق برای انسان‌های در حال استحراحت، باید در مطبوع‌ترین حالت و بین 20-18 درجه سانتی‌گراد و برای محل کار، باید بین 18-15 درجه باشد که به نوع فعالیت بستگی دارد.
یک انسان، به هر کیلوگرم وزن در ساعت، 5/1 کیلوکالری تولید انرژی گرمایش می‌نماید. بنابراین، یک فرد بزرگسال با وزن 70 کیلوگرم، در روز 2520 کیلوکالری انرژی گرمایش ایجاد می‌نماید. مقدار انرژی در شرایط مختلف متغیر است، به عنوان مثال: هنگامی که درجه حرارت اطاق پایین آمده باشد، مصرف انرژی اشافه می‌شود، مثل شرایطی که فردی به ورزش مشغول است.

هنگامی که یک اطاق را گرم می‌کنید، باید دقت نمائید که گرما با درجه پایین برای گرم کردن هوای طرف سرد اطاق بکار رود. با گرمای سطحی بیش از 70 تا 80 درجه سانتیگراد، ممکن است تجزیه انجام شود که به سوزش مخاط غشای حلق و دهان منجر خواهد شدو احساس می‌گردد که هوا زیاد خشک است. به همین دلیل، گرمایش با بخار و اجاق‌های فلزی با درجه حرارت بالا، برای مجموعه‌های آپارتمانی مناسب نیستند.
چشم، مشاهده
اتاقی که سقف آن را سریع نگاه می‌کنیم، احساس امنیت بوجود می‌آورد و از طرف دیگر، اتاق‌های طویل احساس دلتنگی ایجاد می‌کنند. اتاق با سقف بلند، که چشم در ابتدا با نگاه دقیق می‌توان تشخیص دهد، به نظر آزاد و پاک شده می‌آید، به شرط آن که فاصله دیوارها تنظیم شده، در نتیجه تناسبات اصلی، در هماهنگی قرار داشته باشد. پس طراحان در این مورد باید دقت نمایند، زیرا چشم‌ها مستعد اشتباهات مربوط به دید هستند. چشم می‌تواند گسترش عرض را به

تر از عمق و ارتفاع تشخیص دهد و در مورد اخیر، همیشه بزرگتر به نظر می‌رسد.
انسان و رنگ
رنگ‌ها بر انسان‌ها دارای قدرت تاثیرگذاری هستند. به عنوان مثال، می‌توانند احساس آسودگی، ناراحتی، فعالیت یا بی‌حرکتی ایجاد کنند. رنگ‌آمیزی در کارخانه‌ها، شرکت‌ها یا مدارس، می‌توانند عملکرد افراد را بهبود بخشیده یا کاهش دهند؛ در بیمارستان‌ها، می‌توانند اثر مثبتی بر سلامتی بیماران داشته باشند. این تاثیر، به‌طور غیرمستقیم، با ظاهراً عریض‌تر یا باریک‌تر شدن اتاق‌ها صورت گرفته و بدین صورت برداشتی از فضا ایجاد می‌شود که احساس آزادی یا محدودیت به وجود می‌آورد.
همچنین از طریق عکس‌العمل‌های مستیم فیزیکی یا تحریک ایجاد شده توسط بعضی رن

گ‌ها عمل می‌نمایند. قوی‌ترین اثر تحریک‌آمیز، از نارنجی بوجود می‌آید و به دنبال آن زرد، قرمز و سبز و بنفش و ضعیف‌ترین اثر نیز از رنگ آبی، سبزآبی و بنفش کم‌رنگ حاصل می‌گردد (رنگ‌های سرد و بی‌تحرک).
رنگ‌ها با اثرات تحریک‌آمیز قوی، فقط برای قسمت‌های کوچکی از اتاق مناسبند و بر عکس، از رنگ‌های با تحریک‌های ضعیف می‌توان برای قسمت‌های بزرگ استفاده نمود. رنگ‌های گرم دارای اثرات فعال‌کننده و محرک هستند که در موارد خاصی می‌توانند مهیج باشند. رنگ‌های سرد اثر

بی‌تحرکی داشته، حس آرام‌کننده و معنوی ایجاد می‌کنند. رنگ سبز نیز خود ایجاد تمدد اعصاب می‌کند. ناگفته نماند اثرات ایجاد شده توسط رنگ‌ها، به روشنایی و محل نیز بستگی دارد.
وقتی از پایین به رنگ‌های گرم و روشن نگاه شود، اثر معنوی محرکی بوجود می‌آورد، با نگاه از پهلو، اثر جذب کردن پدید می‌آید و هنگام نگاه کردن از بالا به این رنگ‌ها، اثر روشنی‌بخش و بالابرنده‌ای ایجاد می‌گردد.

هنگامی که به رنگ‌های تیره و گرم در بالای سر نگاه شود، احاطه کننده یا با وقار فراهم می‌کند. دید از پهلو دارای اثری جاذب بوده و هنگام نگاه کردن از بالا به این رنگ‌ها، ایجاد محلی امن برای قدم گذاشتن و وارد شدن می‌نماید.
رنگ‌های سرد و روشن در بالا، محیط را روشن و شاد نموده، احساس آرامش ایجاد می‌نماید، از پهلو که دیده شوند، به نظر منحرف‌کننده و در پایین، صاف به نظر آمده به قدم گذاشتن در آن جا تشویق می‌نمایند.
رنگ‌ها سرد و تیره در بالای سر، ترسناک به نظر می‌رسند، از پهلو غم‌انگیز و هنگام پایین بودنشان، به نظر سنگین آمده، ببینده را به طرف پایین می‌کشانند.

سفید، رنگ خلوص کامل، تمیزی و نظم است. سفید در طراحی رنگ اتاق‌ها نقش اساسی دارد. این رنگ و گروه‌های دیگر رنگ‌ها را خنثی نموده، بدین ترتیب ایجاد روشنی فرح‌بخش می‌نماید. رنگ سفید، به عنوان سطح مشخص، در انبارها و محل‌های نگهداری کالا، در خط‌کشی خیابان‌ها و علایم ترافیک به کار می‌روند.
اطلاعات در مورد صاحب کار

1 وضعیت مالی چگونه است؟ کل سرمایه بکار رفته، منبع اطلاعات؟
2 شغل و حرفه چگونه هدایت می‌شود؟
3 فرد اصلی برای گرفتن تماس؟ نایب او کیست؟ تصمیم‌گیرنده

نهایی؟
4 صاحب کار درخواست‌های مشخصی برای طراحی دارد؟
5 آیا علاقه خاصی به هنر دارند؟ (خصوصاً نسبت به روش طراحی و چگونگی برخورد).
6 چه نکاتی در مورد دید شخصی صاحب کار لازم است درنظر گرفته شود؟
7 چه افرادی ممکن است مشکل ایجاد کنند و چرا؟ اثرات آن چیست؟
8 آیا مشتری علاقمند به انتشار اطلاعات ساختمان خود در آینده است؟
9 آیا لازم است نقشه‌ها توسط افراد عادی نیز قابل درک باشند؟

فاکتورهای اصلی طراحی
1 اطراف سایت چگونه است؟ آیا لازم است منظره و درخت‌ها نیز درنظر گرفته شوند؟ آیا لازم است منظره و درخت‌ها نیز درنظر گرفته شوند؟ آب و هوا، دید، دسترسی و برای باد غالب چطور؟
2 معماری ساختمان‌های موجود چیست؟ چه مصالحی بکار رفته است؟
3 آیا تصاویری از محله و نقاط مشخص علامت‌گذاری شده روی پلان موجود است؟ و یا اگر نیست، سفارش داده شده است؟

4 چه عوامل دیگری لازم است در طراحی درنظر گرفته شود؟
5 در حال حاضر، ارتفاع بین کف‌ها و ارتفاع ساختمان‌ها چیست؟ موقعیت از نظر جاده‌های دسترسی، خطوط بر ساختمان، جاده‌های آینده، درختها (نوع و اندازه) چگونه است؟
6 برای آینده چه نوع توسعه‌ای باید درنظر گرفت؟
7 آیا مطلوب است برای پلان منطقه برنامه‌ریزی شود؟

8 آیا مقررات یا محدودیت‌هایی در مورد نماسازی‌ها در محل وجود دارد؟
9 نوع برخورد مسئول یا کمیته برنامه‌ریزی شهری نسبت به معماری چگونه است؟ آیا لازم است طرح‌های اولیه با ایشان قبل از ادامه کار بحث و بررسی شود؟
10 آیا در صورت اختلاف و تقاضای رسیدگی، آیا اطلاعاتی در مورد زمان صرف شده و تصمیم وزات‌خانه در موارد مشابه در محل در دست می‌باشد؟

مصالح سنگی
سنگ‌های طبیعی استخراج شده از معدن، باید به همان صورت طبیعی اولیه در محل مورد نظر نصب گردد تا زیبایی خاص و طبیعی را بوجود آورد. همچنی با درنظر گرفتن روش سازه‌ای، استفاده از حالت طبیعی سنگ‌ها، باعث ایجاد فشاری عمومی مابین رگه‌ها خواهد شد. سنگ‌های آذرین، برای نصب رندوم بدون رگه مناسب می‌باشد. طول سنگ‌ها حداکثر باید 4 تا 5 برابر ارتفاع آنها باشد.

اندازه سنگ‌ها، تاثیر زیادی در مقیاس ساختمان دارد و دقت در اتصالات هر دو طرف سنگ، لازم می‌باشد. اتصالات در استفاده از سنگ‌های طبیعی، باید نمایانگر مهارت سنگ‌کار در تمام مقطع باشد.
هدف‌هاتی زیر را باید درنظر داشت:
1 در هیچ کجا، تعداد درزها در نمای جلو و عقب نباید از سه درز به هم پیوسته بیشتر باشد.
2 درزهای عمودی روی هم در بیشتر از دو رگه وجود نداشته باشد.
3 حداقل باید یک رگه کله روی دو رگه راسته قرار داشته، یا رگه‌های کله راسته، باید یک در میان باشند.

4 عمق هر کله، باید تقریباً یک برابر و نیم ارتفاع هر رگه و کمتر از 300 میلی‌متر نباشد.
5 عمق هر راسته باید تقریباً برابر ارتفاع هر رگه باشد.
6 روی هم قرار گرفتن درزهای عمودی باید >100 میلی‌متر و در سنگ‌های تراشیده شده و منظم برابر 150 میلی‌متر باشد.

7 سنگ‌های بزرگ، در گوشه‌ها استفاده شوند و سطوح قابل رویت، گوشه‌دار باشند. در فواصل 5/1 تا 2 متر ارتفاع، برای تحمل بار، سنگ‌های مصرفی باید مسطح شده باشند. ملات اتصالات بر مبنای زبری و سطح تمام شده باید ضخامتی برابر یا کمتر از 30 میلی‌متر داشته باشد. چون ملات سیمانی خالص، باعث بی‌رنگ شدت برخی از سنگ‌ها می‌شود. باید از ملات سیمانی آهکی یا آهکی استفاده نمود. در مواردی که نوع سنگ‌ها متفاوت است، می‌توان از لایه رویی و بیرونی

سنگ (در سطح مقطع‌هایی که متحمل نیرو می‌باشند) استفاده نمود، به شرط آنکه ضخامت آن، برابر یا بزرگ‌تر از 120 میلی‌متر باشد. نماهای بیرونی، در ضخامت‌های بین 50-25 میلی‌متر و سنگ‌های از قبیل (تراورتن، سنگ‌های آهکی، گرانیت و;) که برای نصب آنها در نما، باید از بست‌های ضدزنگ با فاصله 2 میلی‌متر از مصالح دیگر کمک گرفت. در مقطع قسما باربر دیوار منظور نشده است.
مصالح بنایی
آجرها و بلوک
بر اساس استاندارد BS 6100 بخش 53 سال 1984، برای مصالح ساختمانی اصطلاحات مختلفی وجود دارد: واحد (مخصوص، شکل‌دار، شکل استاندارد پخدار، ازاره، گرد شده، چپ، سخت، خانه خانه و سلولی، توخالی، متخلخل، معمولی، نما، نمای دو قسمت شده، سردر، بتنی، دارای ترکیبات سیلیکات کلسیم، سنگ آهکی، رس پخته، سفالی، فاینس، کله‌گی، راسته، پرکننده (شاه و ملکه) و آجر هوایی).
آجر یک مصالح ساختمانی است که طول آن از 338 میلی‌متر، عرض آن 235 میلی‌متر و ارتفاع آن، 113 میلی‌متر بیشتر نیست. آجرها، دارای انواع مهندسی، پرسی، دست‌ساز، انباری، سیم‌برش (ماشینی)، روستایی، لاستیکی، کاشی و آجرهای به کار برده شده برای عایق‌های رطوبتی می‌باشند.
بلوک، یکی از مصالح ساختمانی است که ابعاد آن بالاتر از ابعاد آجر بوده و دارای انواع بتن سبک وزن سنگدانه‌ای، نوع عایق حرارتی بتن با مواد فوم، کلینکر، خشکه‌چینی، بلوک‌های مخصوص بستن حفره‌ها و بلوک‌های مصرفی است. تمام مصالح ساختمانی، باید دارای سطوح افقی و عمودی مسطح باشند و طبق استاندارد و ضوابط چیده شوند. سقف‌ها و کف‌های ساختمان، باید فقط روی جداره داخلی قرار گیرند. مصالح دیوار دو جداره باید با حداقل 5 مهار استنلس به قطر 3 میلی‌متر در هر مترمربع به هم متصل شوند. این مهار‌های فلزی در فاصله‌های عمودی 250 میلی‌متری و افقی 750 میلی‌متری از یکدیگر قرار می‌گیرند.

دیوارهای خارجی
ساخت و ساز بناهای با مصرف انرژی کم
مشخصات عایق‌های حرارتی بکار برده شده در دیوارهای خارجی ساختمان، یکی از مهم‌ترین عناصر در صرفه‌جویی مصرف انرژی گرمایی است.
کارآیی عایق بکار برده شده در ساختمان‌های

با مصرف انرژی کم، مستقیماً به چگونگی اتصالات اجزای مختلف ساختمان بستگی دارد.
مقدار قابل توجهی از حرارت داخل ساختمان، از طریق این اتصالات می‌تواند از بین برود. مقاطع استاندارد نمایش داده شده، نمایانگر انواع مختلف مصالح ساختمانی و ارزش عایق‌بندی است که بر اثر مصرف عایق بدست می‌آید.
انواع مختلفی از مصالح ساختمانی وجود دارد، مانند بتن، بلوک و آجر، چوب، مواد عایق‌کننده، گچ، چوب‌پنبه، نی و سفال. استفاده از سفال، هزاران سال است که به عنوان مصالح ساختمانی، بکار برده شده و یکی از متداول‌ترین و آزمایش شده‌ترین مصالح در دنیا بوده که از نظر بیولوژیکی، محیط زیستی، یک نمونه و مثال می‌باشد. هم اکنون محصولات مختلفی از عایق‌های سفالی موجود بوده که با فن‌آوری امروزی متناسب است.

شومینه‌ها
هر شومینه باید دارای دودکشی مجزا بوده و اگر دو شومینه در کنار هم باشند، باید دودکش‌های آنها درست در کنار هم قرار گرفته باشد. سطح مقطع هر دودکش، باید متناسب با اندازه شومینه باز باشد. ارتفاع موثر از سطح هود تا نوک دودکش، باید بزرگتر یا مساوی 5/4 درنظر گرفته شود. زاویه اتصال دودکش فرعی (از شومینه) به دودکش اصلی، باید 45 درجه باشد. در اطاق‌های به

مساحت کمتر از 12 مترمربع، نباید شومینه نصب شود. چوب‌هایی که برای سوزاندن در شومینه مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید از چوب‌های بدون ضمغ یا کم‌صمغ مثل بلوط، غان، یا چوب درختان میوه با گره‌های کم باشند. در رابطه با شومینه‌های گازسوز، باید به قوانین مربوطه مراجعه شود.
هوای لازم برای احتراق، باید از بیرون ساختمان تامین شود. در مواردی که در و پنجره‌های ساختمان نیز غیرقابل نفوذ باشند، دریچه‌های ورودی هوا را می‌توان در زیر و یا جلوی شومینه و همچنین کانال‌هایی که هوای درون را به طرف و نزدیک شومینه هدایت می‌کنند، تعبیه کرد.

قسمت باز شومینه، باید حداقل 800 میلی‌متر از جلو اطراف، با مواد قابل اشتعال و لوازم منزل فاصله داشته باشند. شومینه‌ها باید از مصالح نسوز که از نظر قوانین ایمنی مور تایید هستند، ساخته شده و از نظر سازه‌ای نیز مستحکم باشند. کف، دیوارها و هود شومینه باید از آجرهای نسوز شومینه، بتن ضدحریق و یا چدن ساخته شده باشد (پنجره فلزی شومینه و هود آن معمولاً فلزی می‌باشد). آجر و سنگ‌های به کار برده شده در ساخت دودکش، باید از نوع مخصوص بوده و برای هود شومینه می‌توان از صفحات مسی یا استیل برنج بخه ضخامت 2 میلی‌متر استفاده نمود.
سرویس‌های بهداشتی:‌ اتصالات

در خانه هایی که یک یا دو خانواده در آن ساکن هستند، نیاز به وجود اطاق تاسیسات نیست.
طراح اتاق تاسیسات باید با هماهنگی و همکاری تامین‌کنندگان اصلی خدمات تاسیساتی صورت گیرد. اطاق تاسیسات، باید در محلی باشد که به راحتی برای همه قابل دسترسی باشد (برای مثال، در کنار راه‌پله‌ها، راهرو انباری و یا مستقیماً قابل دسترسی درخارج از ساختمان) و در محلی نباید قرار گیرد که از آن به عنوان راهرو استفاده می‌شود. اطاق تاسیسات باید در کنار دیوار خارجی ساختمان قرار داشته باشد، به شکلی که اتصالات اصلی مستقیماً‌ صورت گیرد.
دیوارهای این اطاق، باید دارای عایق‌های ضدآتش به میزان حداقل F30 (دقیقه) باشد و حداق

ل ضخامت درهای آن برابر 1950/650 میلی‌متر درنظر گرفته شود. در مواردی که از آب مرکزی منطقه‌ای استفاده می‌شود، درهای اطاق تاسیسات باید قابل قفل شدن بوده و برای این موارد، زهکشی در کف اتاق تعبیه گردد.هوای اطاق تاسیسات باید با هوای آزاد تهویه شود. دمای داخلی

این اتاق نباید بالاتر از 30 درجه و درجه حرارت آب آشامیدنی در آن، نباید از 25 درجه بیشتر بوده و امکان یخ‌زدگی نیز در آن وجود داشته باشد. ابعاد این اطاق در ساختمان‌های تا حد 30 واحد و یا در مواردی که از آبگرم مرکزی منطقه‌ای در حد 10 واحد استفاده می‌شود، به شرح زیر می‌باشد:
عرض مفید بالاتر از 8/1 طول، طول 2 متر و ارتفاع 2 متر، برای ساکنین حدوداً 60 واحد یا مواردی که از آبگرم مرکزی منطقه‌ای استفاده می‌شود و حدود 30 واحد، ابعاد اطاق تاسیسات به شرح زیر است: عرض 8/1 متر، طول 5/3 متر و ارتفاع 2 متر.
کف‌سازی
کف‌سازی، بر اساس احساس کلی حاکم بر اتاق، کیفیت‌های سکونت و هزینه‌های نگهداری اثری قطعی دارد.
کف‌سازی با سنگ طبیعی: سنگ‌های آهکی به صورت رسوبی یا سنگ‌های ماسه‌ای می‌توانند به صورت زبر و خشن، در حالت طبیعی قرار گیرند و یا با لبه‌های نرم پولیشن شده نصب شوند. سطوح کاشی‌های تراش داده شده، سنگ آهکی (مرمر)، سنگ ماسه‌ای و تمام سنگ‌های آذرین می‌توانند در هر حالت قرار بگیرند، در هر حالت خواسته شده،اجرا شوند. این نوع سنگ‌ها می‌توانند در بستری از ملات قرار بگیرند و یا با چسب به لایه زیرین کف چسبانده شوند.
کف‌های موزائیکی: سنگ‌های متنوع رنگی (شیشه، سرامیک‌ها و سنگ‌های طبیعی)‌ در ملات سیمانی قرار گرفته و یا با چسب بکار می‌روند.
کف‌های با کاشی سرامیکی: سرامیک، موزائیک و کاشی‌های پخته شده، شکل‌های گل‌های رنگی هستند که درون یک کوره پخته می‌شوند. بنابراین به سختی آب را جذب می‌کنند. این کف‌ها، مقاوم در برابر یخ‌زدگی، مقاومت نسبی در برابر اسید و مقاومت بالا در برابر ساییدگی مکانیکی دارند، اما با این حال، همیشه در برابر روغن و نفت مقاوم نیستند.
کف‌سازی با کف‌پوش چوبی (پارکت) که از چوب در شکل نوارهای کف‌پوش، کف‌ها، بلوک‌ها و تخته‌ها اجرا می‌شود. لایه بالایی اجزای کف‌پوش تکمیل شده که شامل چوب بلوط یا دیگر کف‌پوش‌های چوبی است که در سه نوع مختلف نصب می‌شود: چوب کاج یا روسی، برای تخته‌بندی کف بکار می‌رود. الوارهای کام و زبانه شده، از کاج‌های اسکاندیناوی، کاج قرمز آمریکایی و انواع دیگر کاج ساخته می‌شود.

چوب کف با بلوط چوبی (چوب تاردار) که مستطیل یا دایره‌ای است، روی بتن قرار دارد.
تخلیه هوا و تهویه مطبوع
سیستم‌های تهویه فشار بالا
برای رسیدن به حرارت مناسبل در زمستان و برودت لازم در تابستان، مقاطع بزگر هوادهی با فشار پایین نیاز است، که برای تخلیه هوا نیست. سیستم‌های تهویه مطبوع با فشار بالا، ‌حدود یک سوم مقدار هوای معمول را احتیاج داشته و برای تهویه، به هوای خارج نیازمندند، در حالی که گرما و سرما را از طریق لوله‌های آب ننتقال می‌کنند.

هوای مطبوع و آب خنک یا گرم پر شده است. رگلاتور فقط در مبدل گرمایی قرار می‌گیرد. هرچه فضای اتاق کوچکتر باشد، برای کنترل آن، به مقدار کمتری از هوا نیاز است. هوای خارجی، با استفاده از یک پیش‌فیلتر و یک فیلتر نرم، تمیز و صاف می‌شود. کل ساختمان، دارای یا حالت فشار (کم) مثبت نسبت به هوای بیرون است. بنابراین وجود شکاف درون مصالح ساختمانی به صورت مجازی، تاثیر آنچنان جالبی نخواهد داشت.
تبدیل کننده‌های تهویه هوا
احتیاجات عمومی: شدت صوت >33-30 فون؛ فیلتر هوا برای تمیزکردن ثانویه هوا، مبدل گرمایی برای تضمین گرمای کامل در اتاق برای هر هوایی، حتی بدون سیستم تهویه هوا؛ دمای آب سرد در تابستان باید 16-15 درجه سانتیگراد باشد، در غیر اینصورت، کاربرد خنک کننده‌ها غیراقتصادی بوده، روی سیستم پنجره‌ها، میعان اتفاق می‌افتد (خاکی شدن سطوح خنک‌کننده). برای بهترین حالت

جریان تهویه بدون ارتعاش، مجراهای هوا با فشار بالا،‌ باید تا حد امکان، دارای مقاطع دایره‌ای باشد.
با تنظیم لوله‌های عمودی و فضاهای پنجره در حدود 2-5/1 میلیمتر، ستون‌های سازه را می‌توان تبدیل به محل عبور کانال‌های هوا و لوله‌های آب گرم کرد. مجاری هوا برای بالارفتن هوا در ساختمان‌های با هفت طبقه، قطری حدود 255-175 میلیمتر دارند. برای ساختمان‌های بلندتر، خطوط لوله جداگانه‌ای برای هر 7 تا 10 طبقه نیاز است و یک طبقه نیز باید به نصب دستگاه‌های

گرمایی و تهویه اختصاص داده شود.
یک شکل گران قیمت تهویه، شامل یک مجرای هوای اصلی با توزیع افقی در طول راهروها و انشعاب مجاری هوا به سمت خارج (از طریق سوراخ‌های سقف) در بالای اتاق‌هاست که مستقیماً در پشت نما و در بالای پنجره‌ها و یا در سطح کف در اتاق‌های بالای این سوراخ‌ها که در سازه کف قرار گرفته، خاتمه می‌یابند. حداکثر عمق یک دفتر کار برای دستگاه‌های با فشار بالا 6m است که در عمق بیشتر، برای خنک کردن هوا به یک سیستم تهویه مرکزی اضافی نیاز دارد. عمق حداکثر ساختمان بدون سیستم مرکزی، 6*2=12m به علاوه راهروست. هوا می‌توان از طریق مجاری، در تخته فیبرهای ذخیره دیوار راهرو، یا مجاری بالای راهرو و داخل و توالت‌ها جابجا شود. در سیستم‌های با فشار بالا، هوا دوباره جریان نمی‌یابد (جرم هوا تا مقدار مورد نیاز تهویه کاهش می‌یابد). برای کاربردهای محدود، جریان هوای ابتدایی می‌توان در اتاق دستگاه کاهش یابد.
سیستم‌های تهویه برای آشپزخانه‌ها

برای آشپزخانه‌های بزرگی (ارتفاع 5-3 متر) که مقاطع بالای دیوارها و سقف‌ها از گچ متخلخل است (نه رنگ روغن)، 30-15 مرتبه تعویض هوا، با تغییر فشار به اتمسفر و جریان هوا از اتاق‌های مجاور به سمت آشپزخانه انجام گیرد. از رادیاتورهای بزرگ، اگر مناسب باشند، استفاده شود. در دیگ‌های گروهی، سرخ‌کننده‌ها و دستگاه‌های پخت، فراهم کردن خروج هوا با استفاده از یک فیلتر پهن، تمیزکردن سالانه مجاری هوا، تمیز و گرم کردن هوای داخل شده در زمستان به هیچ سیستم جریان هوایی، مگر گرمای موضعی و عایق‌بندی شیشه‌ها نیاز نیست.

عایق‌های صوتی
صدای حاصل از خدمات
صدای حاصل از خدمات، می‌تواند شامل صدای لوازم لوله‌های آب، صدای لوازم لوله‌کشی، سروصدای پرکردن یا تخلیه باشد.
برای کاهش صدای لوازم لوله‌های آب، شیرهای عایق‌بندی شده صوتی با علائم بازرسی فراهم شده است (آزمایش گروه I با حداکثر 20dB(A) در سطح صدای کلی، آزمایش گروه II در حداکثر 30dB(A) که فقط برای دیوارهای داخلی و اتاق‌های سرویس مجاز هستند). در میان تمام مقادیر، اصلاح تجهیزات به وسیله خفه کننده صدای هوا صورت می‌گیرد.
برای کم کردن صدای لوله‌کشی، به علت شکل پیچ‌ها در لوله‌کشی، استفاده از اتصالات شعاعی به جای اتصالات راست گوشه، ابعاد کافی و تعلیق خفه کننده پیشنهاد شده است.
برای جلوگیری از صدای پر شدن حاصل از آب در دیوارهای حمام و غیره، چاره کار در پیچیدن پارچه‌های مخصوص به دور لوله‌ها، محکم کردن لوله‌های هوادار ا قلاب‌های محکم و نشاندن وان حمام‌ها روی پایه‌ها با خفه کننده صدا (و استفاده از مفاصل در اطراف لبه‌ها) است.

برای کاهش صدای خالی کردن (شرشر) ‌اندازه‌گیری درست و تهویه لوله‌ها زهکشی، راه حل مناسبی به شمار می‌آید.
سطح صدای مجاز حداکثر به علت خدمات در واحدهای متصل به یکدیگر، 35dB(A) است. اجزای سرویس‌ها و ماشین‌ها که تولید صدا می‌نمایند (مثل لوله‌های آب، زهکشی، گاز، تخلیه فاضلاب و آسانسورها)، نباید در اتاق‌هایی که فعالیت‌های روزانه ساکت و آرامی در آنها صورت می‌گیرد (مانند نشیمن و خواب)، قرار بگیرد.
عایق‌بندی صوتی برای دیگ‌های بخار با تجهیزات خفه کننده صدا (شالوده‌های مجزا زیرسازه‌های جاذب صدا)، دریچه‌های خفه کننده صدا برای اجاق‌ها، ارتباط به محفظه با ورودی خفه کننده صدا و ارتباط با لوله‌کشی آب داغ، با استفاده از اتصالات لاستیکی انجام می‌شود.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید