پروژه دانشجویی مقاله بررسی امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت در صنایع خودروسازی کشور تحت word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت در صنایع خودروسازی کشور تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت در صنایع خودروسازی کشور تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت در صنایع خودروسازی کشور تحت word :
بررسی امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت در صنایع خودروسازی کشور
مورد مطالعه شرکت خودروسازی تبریز
چکیده
سیستم حسابداری زمانی در تصمیم گیری مفیداست که متناسب با اهداف مدیریت طراحی شود ودر حقیقت این سیستم شبکه ای از ارتباطات منطقی است که با ارائه اطلاعات به مدیران اجرایی آنها را در دستیابی به اهداف اصلی وفرعی تعیین شده از طرف مدیران عالی رتبه یاری می کند .از
آنجا که سازمانهای نوین همیشه در حال تغییر وتحول هستند طراح سیستم حسابداری همواره اهداف ، منابع موجود وساختارهای سازمانی را تغییر می دهد تا بتواند انواع اطلاعات متناسب با اهداف مدیریت را گردآوری ، طبقه بندی ، محاسبه وگزارش گند .
حسابداری مسئولیت به عنوان نظام اطلاعاتی، نظامی است که جمع آوری و گزارشگری اطلاعات درآمد و هزینه بر حسب حوزه های مسئولیت است. طراحی این سیستم بر این پیش فرض استوار است که مدیران می بایست مسئول عملکرد خود و زیردستانشان و فعالیتهای انجام شده در مرکز مسئولیت خود باشند و بر این موضوع تاکید دارد که افراد درون سازمان باید در قبال عملکرد خود و اشخاص تحت سرپرستی خویش جوابگو و مسئول باشند. حسابداری براساس مسئولیتها،ازجمله سیستم حسابداری می باشدکه قبل ازجنگ جهانی دوم بادرک این واقعیت که هزینه هاتوسط سیستم کنترل نمی شوند،بلکه درواقع
این افرادهستندکه هزینه هاراکنترل می کنند، توسعه یافت.پایه واساس سیستم مذکوربرطبقه بندی مسئولیتهای مدیریت (دوایر)درسطوح مختلف سازمان به منظوربودجه بندی برای هریک ازسطوح قراردارد.حسابداری مسئولیت را اغلب به عنوان حسابداری سودآوری یا حسابداری فعالیت نامگذاری کرده اند.
تجزیه وتحلیل ها نشان می دهدکه برای اجرانمودن چنین سیستمی درسطح شرکتها وجودیک ساختارسازمانی غیرمتمرکز ، مدیران لایق وکارآمد ،وجودسیستم حسابداری منعطف،حجم زیادعملیات سازمان ،واستفاده ازشاخص های مناسب برای ارزیابی عملکردوعدم وجودسرمایه گذاری مشترک دربخش ها موثربوده وکلیه فرضیه هابادرجه بالایی تائیدمی گردد.
واژه های کلیدی:
سیستم حسابداری سنجش مسئولیت،عدم تمرکز،ساختارسازمانی،سیستمهای اطلاعاتی حسابداری ،مسئولیت.
1- مقدمه
در دنیای رقابتی امروز کسب اطلاعات درست و مناسب از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و همواره این اطلاعات در تصمیم گیریهای مدیریت ، یکی از مهمترین و موثرترین فاکتورها به حساب می آید. لذا در زمینه مالی نیز اطلاعات می بایست صحیح و به موقع در اختیار مدیریت قرار بگیرد تا در موقع لزوم تصمیمات درستی اتخاذ شود. وظیفه تهیه این اطلاعات وپردازش آنهابه عهده سیستمهای اطلاعاتی حسابداری است .جهت تبدیل حسابداری به یک ابزاراطلاعاتی ،سیستمی مناسب بایدطراحی شودکه درآن عوامل وعناصرتهیه کننده وپردازشگراطلاعات درهمکاری وتعامل بایکدیگربتوانندازموادخام اطلاعاتی (وقایع مالی ) محصولی ارزشمند به نام اطلاعات مالی ،تهیه ودراختیارمدیریت وسایراستفاده کنندگان نشان دهند.
یکی از این سیستمها که مدیریت را در دستیابی به اطلاعات درست و منطقی یاری می کند ،سیستم حسابداری سنجش مسئولیت می باشد. حسابداری سنجش مسئولیت از سیستم های کنترلی مدیریت تلقی می شود زیرا برنامه ریزی اقتصادی و تصمیمات کنترلی موثر، نیازمند ارزیابی از چگونگی عملکرد (طبق مسئولیتهای محوله) واحدهاست. ارزیابی به موقع مسئولیتها و عملکرد واحدهای اقتصادی ، می تواند منجر به تخصیص بهینه منابع محدود شود. بنابراین ارزیابی مسئولیت و عملکرد ،فرآیندی است که از طریق آن مدیران در تمامی سطوح، اطلاعات را درباره عملکرد خود از داخل شرکت به دست می آورند وقضاوت می کنند. مهمترین عنصردریک سیستم موفق حسابداری مسئولیت ،پذیرش مسئولیتهای تعیین شده به صورت عادلانه توسط مدیران مرکزمسئولیت وتمایل
آنان برای مسئول بودن است. ازآنجاکه مرحله اجرائی سنجش مسئولیت نشان دهنده هردو بعد نتایج اجرائی موفق وناموفق می باشد اطمینان راسخی بین افرادتحت کنترل ومافوقشان موجودمی باشد.سیستم حسابداری مسئولیت مطلوب ،بایدبرنظریه های رفتارانسانی مبتنی ودارای عوامل مهم کمی وکیفی باشد.
چنانچه هدف اصلی ازسیستم حسابداری مسئولیت ،اختصاص منابع مالی شرکت به طریق مطلوب وارائه اطلاعاتی درباره کارائی مدیران وافرادمسئول سازمان باشدبایدنقش نیروی انسانی به طورموثردرسیستم حسابداری مسئولیت بکارگرفته شود.
2- سیستم اطلاعاتی
یک سیستم اطلاعات ،که گاهی اوقات سیستم پردازش داده نامیده می شود یک سیستم مصنوعی است که متشکل از مجموعه کاملی از مولفه های دستی و رایانه ای می باشد که برای جمع آوری ،ذخیره و اداره داده ها و تهیه اطلاعات مورد نیاز کاربران تهیه شده است. [همت فر 1387]
3- سیستم اطلاعاتی مدیریت (MIS):
سیستم اطلاعاتی مدیریت نوعی سیستم مصنوعی است که شامل مجموعه ای از مولفه های رایانه ای و دستی می باشد که برای تسهیل عملیات یک شرکت و حمایت از فرایند تصمیم گیری از طریق تهیه اطلاعاتی که مدیران می توانند برای برنامه ریزی و نظارت بر فعالیت های شرکت استفاده نماید ،ایجاد شده است. [همت فر 1387]
نظام اطلاعاتی مدیریت به طورخلاصه مجموعه ای ازمنابع انسانی وسرمایه ای است که درهماهنگی با یکدیگر اطلاعات مورد نیاز مدیریت را درتمامی سطوح ازطریق فرآوری داده ها تامین می کند. درواقع کاراصلی این نظام اطلاعاتی نیزمثل سایرسیستمهای اطلاعاتی ،تبدیل داده ها به اطلاعات است.
4- سیستم اطلاعاتی حسابداری (AIS)
سیستم اطلاعاتی حسابداری عبارت است از مولفه و عنصری از سازمان که از طریق پردازش رویدادهای مالی ،اطلاعات هشدار دهنده مربوط به ثبت نتایج و اطلاعات مبنای تصمیم گیری را در اختیار استفاده کنندگان از اینگونه اطلاعات قرار می دهد. تعریف جامع تری که از سیستم اطلاعاتی حسابداری ارائه شده است چنین است: سیستم اطلاعاتی حسابداری عهده دار وظیفه تبدیل داده های اطلاعاتی به گزارشهای سودمند مالی و ارائه آنها به مدیریت درون سازمان و مراجه برون از سازمان جهت تصمیم گیری می باشد. [همت فر 1387]
به این ترتیب نظام اطلاعاتی حسابداری زیرمجموعه ای ازیک سیستم بزرگتر(سیستم اطلاعاتی مدیریت )محسوب می شود ،اما همان طورکه گفته شد مهمترین زیرمجموعه این نظام اطلاعاتی است. نمودار ذیل این رابطه را به شکل واضح تری نشان می دهد.
سیستم اطلاعاتی حسابداری
سیستم اطلاعاتی مدیریت
5- جایگاه سیستم های اطلاعاتی حسابداری در سازمانها:
همگام با پیشرفت دانش وتکنولوژی ،حسابداری نیز متحول گردیده و درحال حاضر از جمله ابزارهای مهم کنترل دربرنامه ریزی وتصمیم گیری محسوب می شود ،به همین لحاظ تغییرات عمده ای در نگرش به حسابداری ایجاد شده که از مهم ترین آنها دیدگاه حسابداری به عنوان سیستم اطلاعاتی است.
«حسابداری به عنوان مجموعه ای از اجزاء بهم پیوسته در داخل یک سازمان که فعالیت ها ورویدادهای مالی موسسه را به اطلاعات مالی تبدیل می کند ،تعریف شده است.»
فعالیتها ورویدادها اطلاعات مالی مانند گزارش مالی مانند خرید،فروش و;
همانگونه که در نمودار فوق مشاهده می ش شود وظیفه اصلی سیستم اطلاعاتی حسابداری فراهم نمودن اطلاعاتی است که استفاده کنندگان از آن در تصمیم گیری های خود استفاده می کنند.
6 – حسابداری سنجش مسئولیت
سیستم حسابداری براساس مسئولیت براین اصل تکیه داردکه هرشخص مسئول عملکردخود وزیردستانش می باشد. این مفهوم حسابداران رادرانجام وارائه گزارش نتایج عملیات ازنقطه نظرمسئولیت رهنمون می سازد. [میلجر 1986]
در این سیستم واحدهای سازمان به بخشهای کوچکتری تقسیم میشوند و به هر یک از بخشها مسئولیتهای خاصی واگذار میشود. هر یک از بخشها، متشکل از افرادی است که درباره وظایف معین یا امور مدیریت مسئولیت دارند. مدیریت ارشد واحدهای سازمان باید از هم آهنگی اهداف مدیران این بخشها با هدفهای کلی واحد انتفاعی اطمینان حاصل کنند.
6-1- مفروضات حسابداری سنجش مسئولیت
برای پیاده سازی و اجرای سیستم سنجش مسئولیت فرضیات اساسی به شرح ذیل تعریف شده است.
الف) مدیران در قبال فعالیتهائی که در سازمان و در حیطه کنترل آنان واقع میشود جوابگویند .
ب) مدیران سعی کافی در جهت رسیدن به هدفهای شرکت و هدفهای سازمان تحت نظارت خود مبذول میدارند.
ج) مدیران در جهت تعیین روشهای اندازه گیری و ارزیابی فعالیتهایشان با یکدیگر همکاری میکنند.
چ) اهداف با انجام مؤثر فعالیتها ، قابل حصول هستند.
ح) گزارش مدیران به طور منظم و در زمانهای مشخص تهیه میشود.
خ) نقش حسابداری سنجش مسئولیت در مؤسسه به روشنی مشخص شده است.
در مؤسسات کوچک، نقش حسابداری سنجش مسئولیت کمتر مؤثر است، اما همگام با رشد این مؤسسات ، کنترل و ارزیابی فعالیتها مشکلتر شده و نیاز به استفاده از حسابداری سنجش مسئولیت اهمیت پیدا میکند.
6-2- تمرکز زدایی و حسابداری سنجش مسئولیت
تمرکز زدایی در مقابل تمرکز گرایی، در ادبیات مدیریت و سازمان معرفی شده است، تمرکز زدایی با افزایش اختیار و به تبع آن افزایش مسئولیت و در مقابل تمرکز گرایی با کاهش اختیار و به تبع آن کاهش مسئولیت همراه شده است. افزایش اختیار، لازمه اش، پاسخگویی بیشتر است. بنابراین ضرورت بهره گیری از روشها و نظامهای سنجش مسئولیت در نظام اداری غیرمتمرکز افزایش می یابد.
6-2-1-منافع تمرکز زدایی
الف) مؤسسات به واحدهای قابل کنترل کوچکتر تقسیم میشدند و مدیریت در بخش های سازمان تخصصی می شود (اعم از اطلاعات و مهارتها).
ب) تصمیمات در سطوحی گرفته میشود که در آن سطوح، مسئولان با مشکلات قسمت و اطلاعات مربوط به تصمیم گیری آشنائی نزدیک دارند.
ج) تصمیمات درمواقع مورد لزوم اتخاذ شده و زمان بندی صحیح تصمیم گیریها رعایت میشود .
چ) به دلیل مشارکت در تصمیم گیری، روحیه کارکنان و میزان ارضای شغلی آنان بالا خواهد بود .
ح) مسئولان امکان خواهند داشت که از مهارتهای با ارزشی استفاده کنند و نتیجتاً سطح مهارت خود مدیریت مؤسسه افزایش خواهد یافت.
خ) مسئولان به انجام فعالیتهائی که برای مؤسسه فایده بیشتری دارد تشویق میشوند.
6-2-2-هزینه های تمرکز زدایی
الف ) مدیران این سازمانها، در پاره ای اوقات، بر عملکرد واحد خود، تنها متمرکز می شوند و از اهداف کلی سازمان غفلت می ورزند.
ب) تمرکز صرف و مجرد بر نتیجه واحد سازمانی، تمایل مدیران سازمان غیرمتمرکز، به ارتباط با واحدهای دیگر سازمان و خواسته ها و تمایلات آن کاهش می یابد.
پ) در سازمانهای غیرمتمرکز، بعضی از وظایف یا خدمات ممکن است موازی یا تکراری و غیر ضروری انجام شود. برای مثال، دو دپارتمان یک دانشگاه، هر یک نظام رایانه ای ارائه خدمات داشته باشند که هزینه ها را افزایش دهد که این امر ممکن است غیر ضرور باشد.
6-3-مراحل اجرای نظام حسابداری سنجش مسئولیت
1 – تعیین مراکز مسئولیت
2 – بودجه بندی و پیش بینی مخارج و درآمدهای مراکز مسئولیت تعریف شده
3 – تهیه نمودار سازمانی و تعیین اختیارات و قلمرو هر یک از مراکز مسئولیت
4 – مشخص کردن هزینه های قابل کنترل و غیرقابل کنترل
5 – تهیه گزارش عملکرد برای هر مرکز توسط مدیر مسئول آن
6-4-تاریخچه سیستم حسابداری سنجش مسئولیت
تاسالهای دهه 1950 میلادی سیستم حسابداری براساس مسئولیت موردتوجه قرارنگرفته بود.دراین زمان بودکه به تدریج سیستم حسابداری براساس مسئولیت وتاثیرآن بررفتارنیروی انسانی موردتوجه قرارگرفت وتحقیق درزمینه بررسی ارتباط بین علوم رفتاری وحسابداری مدیریت توسعه پیداکرد.بویژه پژوهشهای هافمند(1968)،هاپ وود(1972 )،واتلی (1987 )نشان دادکه کنترل بودجه ای ،فرآیندسازمانی پیچیده ای است که نیازمندتوجه کافی برارتباط نزدیک میان فرآیندهای کمی و واکنشهای انسانی است.درایران درزمینه حسابداری سنجش مسئولیت تحقیقاتی صورت گرفته است . یک موردتحقیق درمهرماه سال 1373 دردانشگاه علامه طباطبایی صورت پذیرفته که درآن محقق بامصاحبه با10 نفرازکارشناسان واساتید رشته حسابداری دردانشگاه ،به بررسی موانع ومشکلات اجرائی نمودن سیستم حسابداری سنجش مسئولیت درصنایع ایران پرداخته است. و در سال 1375 آقای پرویز بختیاری دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت دانشگاه تهران در پایان نامه دوره کارشناسی ارشد خود به بررسی مشکلات استقرار سیستمهای مدیریتی در شرکتهای ایرانی پرداخته و یکی از دلایل عمده این مشکلات را بی اطلاعی مدیران از این گونه سیستمها ذکر کرده است. در سال 1380 آقای ابوالقاسم فخاریان در نشریه حسابدار شماره 146 ، در مقاله ای تحت عنوان سیستمهای کنترل و سنجش عملکرد به این موضوع پرداخته است که میتوان پرسنل شرکت را توسط مسئولیتهای تعریف شده ای که به آنها می سپاریم مورد کنترل قرار دهیم.
7- فرضیه های تحقیق
درانجام این پژوهش ،محقق یک فرضیه اصلی وچهار فرضیه فرعی به شرح زیر مورد بررسی قرار داده است.
فرضیه اصلی:
بین شرایط موجود در سازمان و امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت ، رابطه معنی داری وجود دارد.
فرضیه فرعی اول:
بین عدم تمرکز اختیارات مدیران و امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت ، رابطه معنی داری وجود دارد. (فرضیه عدم تمرکز)
فرضیه فرعی دوم:
بین صلاحیت و لیاقت مدیران و امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت ، رابطه معنی داری وجود دارد. (فرضیه صلاحیت و کفایت)
فرضیه فرعی سوم:
بین انعطاف پذیری سیستم حسابداری وامکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت، رابطه معنی داری وجود دارد. (فرضیه انعطاف پذیری)
فرضیه فرعی چهارم:
بین حجم فعالیتهای شرکت و امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت، رابطه معنی داری وجود دارد. (فرضیه حجم عملیات)
8 – جامعه و نمونه آماری
جامعه آماری این پژوهش شرکت خودرو سازی تبریز و شرکتهای تولید کننده قطعات مورد نیاز این شرکت می باشد ونمونه انتخاب شده پرسنل مالی شرکتهای فوق می باشد. در این تحقیق چون جامعه آماری حدوداً دارای 67 عضو می¬باشد ،باید بین 50تا100درصد جامعه آماری به عنوان نمونه انتخاب شود. به همین دلیل برای همه مدیران حسابداری و پرسنل مالی شرکت خودرو سازی تبریز ¬ پرسشنامه ارسال شد.
9 – روش و نوع تحقیق
در این پژوهش برای بررسی وضعیت موجود درشرکت جهت پیاده سازی و اجرای سیستم حسابداری سنجش مسئولیت از روش تحقیق «توصیفی»استفاده شده. برای این کار با استفاده از بررسی شرایط اجرای سیستم حسابداری سنجش مسئولیت سؤالاتی تهیه شد .این سؤالات به قسمتهای حسابداری شرکتها ارائه شد و با استفاده از پاسخ مدیران و پرسنل حسابداری شرکتها به سؤالات تهیه شده ،وضعیت امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت مورد بررسی قرارگرفت. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات میدانی – کتابخانه ای است یعنی بخشی از اطلاعات وادبیات موضوعی با مراجعه به مقالات و کتب تخصصی و مراجعه به سایتهای اینترنتی مربوطه بدست آمده وبخش میدانی نیز مربوط به بررسی شرایط و عوامل موثر بر پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت در شرکت خودرو سازی تبریز به وسیله پخش پرسشنامه می باشد. .
12- نتایج آزمون فرضیه ها
– آزمون فرضیه فرعی اول
فرض صفر هنگامی رد میشود که مقدار آماره آزمون بیشتر از 64/1 باشد. (برای اطمینان 95 درصد).
مقدار آماره آزمون برابر با 2/53 است که در ناحیه رد فرض صفر قرار دارد پس میزان نسبت موافقین ( نسبت کسانی که به پرسش: هرچه حجم فعالیت و دادو ستد های شرکت بیشتر شود نیاز به سیستم حسابداری سنجش مسئولیت بیشتر احساس می شود ، پاسخ مثبت داده اند ) 70درصد بوده و به صورت معناداری بزرگتر از 50 درصد است. بنابراین بین حجم فعالیت شرکت و امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیات تعداد نسبت مقدار Z نتیجه
بلی خیر بلی خیر
فرضیه فرعی اول بین حجم فعالیت شرکت و امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت رابطه معناداری وجود دارد. 28 12 70% 30% 253 فرض صفر رد میشود
فرضیات فرعی تر هرچه سازمان بزرگتر باشد احتیاج به عدم تمرکز مسئولیت بیشتر احساس می شود. 31 9 775% 225% 342 فرض صفر رد میشود
هرچه پرسنل یک سازمان بیشتر باشد احتیاج به عدم تمرکز مسئولیت بیشتر احساس می شود. 26 14 65% 35% 190 فرض صفر رد میشود
هرچه تعداد شعبه های یک سازمان بیشتر باشد احتیاج به عدم تمرکز مسئولیت بیشتر احساس می شود. 33 7 825% 175% 405 فرض صفر رد میشود
هرچه ساعات کارکرد شرکت بیشتر باشد احتیاج به عدم تمرکز مسئولیت بیشتر احساس می شود.. 13 27 325% 675% 228- فرض صفر رد نمیشود
نتایج آزمون برای فرضیات فرعی اول همانند آزمون نسبت برای فرضیه اول انجام گرفته. همانگونه که توضیح داده شد فرض صفر فقط در فرضیه فرعی چهارم رد نشده است یعنی اینکه بین ساعات کارکرد شرکت و تمرکز مسئولیت در مدیران رابطه ای وجود ندارد ولی در سه فرضیه فرعی دیگر یعنی بزرگی شرکت ، تعداد پرسنل شرکت و تعداد شعبات شرکت این ارتباط به اثبات رسیدکه این رابطه ها منطقی به نظر میرسند.از نتایج فرضیات فوق می توان نتیجه گرفت که بین حجم فعالیت شرکت و امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت رابطه معناداری وجود دارد.
بنابراین در سطح اطمینان 95% می توان گفت که بین حجم فعالیت شرکت و امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت رابطه معناداری وجود دارد.
– آزمون فرضیه فرعی دوم
از آنجاییکه مقدار آماره آزمون برابر با 73/5 است (73/5 > 64/1) ، پس در ناحیه رد فرض صفر قرار می گیرد و فرض صفر رد میشود. فرضیات فرعی از فرضیه اصلی دوم به روش مشابهی آزمون شده و نتایج آن در جدول مربوطه ارایه شده است، همانگونه که مشخص گردیده است فرض صفر در تمام موارد رد میگردد یعنی فرضیات فرعی در تمام موارد تایید میشود. مقادیر آماره آزمون در کمترین مقدار برابر با 22/2 و در بیشترین مقدار 98/10 بدست آمده که همگی در ناحیه رد فرض صفر قرار می گیرند.
بنابراین با 95% اطمینان می توان گفت که بین تمرکز اختیارات مدیران و امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیات تعداد میانگین انحراف معیار مقدار t درجه آزادی سطح معناداری
فرضیه فرعی دو بین عدم تمرکز اختیارات مدیران و امکان پیاده سازی و اجرای حسابداری سنجش مسئولیت رابطه معناداری وجود دارد. 40 38 088 573 39 0000
فرضیات فرعی تر عدم تمرکز متضمن تفویض اختیارات به دیگران و وضع قوانین و مقررات جدید جهت کنترل و نظارت بر افراد می باشد 40 33 085 222 39 0032
در سیستم غیر متمرکز نسبت به سیستم متمرکز اجرای برنامه ها سریعتر است. 40 38 085 593 39 0000
برای ایجاد یک سیستم غیر متمرکز وجود مراکز مسئولیت متعدد و مجزا الزامی می باشد. 40 375 093 512 39 0000
تمرکز اختیارات در یک نفر نتیجه اش نداشتن مدیران ماهر و ساختار سازمانی نا مناسب می باشد. 40 395 085 710 39 0000
استفاده از سیستم عدم تمرکز مدیریت در اجرای سیستم حسابداری سنجش مسئولیت اجتناب ناپذیر است. 40 415 066 1098 39 0000