
پروژه دانشجویی اصول گاوداری و پرورش گاو تحت word دارای 207 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی اصول گاوداری و پرورش گاو تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
پیشگفتار
بانک کشاورزی به عنوان بانکی تخصصی با هدف تأمین نیازهای مالی دست اندرکاران امور کشاورزی در سراسر ایران ، تأسیس شد . گستردگی جغرافیایی و ارتباط تنگاتنگ با روستائیان ، ضرورت ارائه خدمات ترویجی و آموزش کشاورزی را ایجاب کرد و براین اساس ، ایجاد شبکه ای از دانش آموختگان کشاورزی ضرورت یافت .
رشد روزافزون علوم در همه زمینه ها ، بنیاد کشاورزی سنتی را در جهان در هم ریخت و تحولی شگرف درعملکرد محصولات کشاورزی و دامی به پا کرد . به موازات رشد شتابان جمعیت در جهان ، کشورهای پیشرفته با استفاده از جدیدترین یافته های علمی و به کارگیری بهینه آب و خاک و نهاده های کشاورزی و... آنچنان افزایشی در عملکرد محصولات کشاوری در واحد سطح و محصولات دامی در واحد زمان ایجاد کردند که به صادر کنندگان اصلی تولیدات کشاورزی و دامی تبدیل شدند . برای مثال از سال1920 تا 1970 یعنی در مدت 50 سال ، طول دوران پرورش جوجه های گوشتی به نصف کاهش یافت در حالی که میزان تولید دو برابر شده بود . به عبارت دیگر رشد جوجه های یک روزه به طور متوسط روزانه چهار برابر شده بود . در این مدت ضریب تبدیل غذا از 5 به 2/2 و میزان تلفات در یک دوره نیز از 20 درصد به 4 درصد کاهش یافته بود . کشورهای در حال توسعه اما ، با افزایش روزافزون جمعیت ، به دلیل استفاده سنتی از منابع طبیعی ، روز به روز فقیرتر می شدند .
از آنجا که پیشرفت و توسعه کشاورزی و دامداری مستلزم شناخت علمی اثر عوامل محیطی در رشد بهینه گیاه و دام و به کارگیری صحیح نهاده های کشاورزی همچون ماشین آلات ، آب ، کود و بذور اصلاح شده و... است ، ضرورت گسستن از بندهای بهره برداری سنتی از نهاده های کشاورزی و دامی و به کارگیری جدیدترین یافته های علمی در این زمینه به روشنی خود را نشان می داد . دیگر با عملکرد یک تن در هکتار گندم آبی ، تغذیه جمعیت انبوه و روزافزون امکان پذیر نبود . بنابراین راهنمایی روستائیان گرفتار روش های سنتی و ارائه مشورت های علمی به متقاضیان ایجاد تأسیسات کشاورزی و دامی ، آموزش هرچه بیشتر دانش آموختگان کشاورزی را در بانک کشاورزی ضروری ساخت . براین اساس و به کمک کارشناسان سازمان خواروبار جهانی ، دوره آموزشی « روش تهیه و برسی طرحهای کشاورزی » پا گرفت و در این زمینه کارشناسان ورزیده ای تربیت شدند که سال ها آموزش این دوره را به عهده داشتند .
اکنون ، سال ها از آخرین چاپ منابع آموزشی این دوره می گذرد . در این مدت پیشرفت های چشمگیری در علوم کشاورزی و دامی و صنایع وابسته به آنها ، همچون سایر علوم صورت گرفته است . اداره کل آموزش و بهبود مدیریت برآن است تا با بازنگری منابع این دوره ، ضمن به روز کردن محتوای منابع آموزشی ، حذف موضوعات کهنه ، جایگزینی مقولات جدید و به کارگیری روش های نوین آموزشی ، به بازسازی این دوره آموزشی بپردازد و تردید ندارد که در این راه به یاری تمامی همکاران کارشناس نیازمند است و دست یاری آنان را به گرمی می فشارد .
فصل اول : کلیات
مقدمه
انسان اولیه پس از این که سالیان بسیار زیادی در جنگل ها ، دشت ها و غارها روزگار را با خوردن برگ ، دانه و میوه درختان و شکار حیوانات گذرانید به ساختن پناگاه پرداخت و توانست بعضی از حیواناتی را که تا دیروز شکار می کرد ، رام و اهلی نماید. او توانست همراه با پیشرفت ابزار کارش جایگاهی مخصوص برای دامهایش در گوشه ای از مأوی و مسکن خویش بنا کند . پس از اهلی کردن دام و بهره برداری از محصولات آن ، دامداری های اولیه را شکل داد و بهره برداری اقتصادی و رفع نیاز جامعه بشری را سامان بخشید . در این دوران گاو در کشورهای باستانی مصر ، یونان ، چین ، هندوستان و ایران اهمیت بسیاری داشته و پرورش داده می شده است و آثاری مادی ، کتابها و کتیبه های نوشته شده و نقوش به جای مانده در غارها از دلایل آن است . در آثار تخت جمشید و کاخهای مصر ، یونان و هندوستان کمتر کتیبه و سنگ نوشته ای می توان یافت که بدون نام یا تصویر گاو باشد . این دام بزرگ تأمین قسمت عمده ای از نیازهای اولیه همچون گوشت ، فراورده های لبنی و حتی انجام دادن کارهای سخت بشر را به عهده گرفت و شاید به همین خاطر تصویر آن در بین بعضی از اقوام ، مظهر قدرت و پرچم آنها شد و در میان بعضی از اقوام دیگر جایگاهی مقدس پیدا کرد .
به عقیده بعضی از باستان شناسان ، هشت هزار سال قبل از میلاد مسیح در خاورمیانه و در کنار رودخانه های دجله و فرات و کنار دریای مدیترانه اهلی کردن گاو مرسوم بوده است . اگر چه دامداری مبتنی بر کوچ نشینی به علت طی طریقهای طولانی و از دست دادن زمان پیشرفت زیادی نکرد ، اما پرورش گاو در اقصا نقاط دنیا ، به علت داشتن فرصت کافی ، به خدمت گرفتن تجربه و تکنولوژی ، رعایت اصول بهداشت ، مدیریت دامپروری و احداث جایگاه های مختلف ، به عنوان یک حرفه سود آورد توسعه یافت .
فهرست مطالب
فهرست 1
پیشگفتار 3
فصل اول : کلیات 5
مقدمه 5
کمبود پروتئین در جهان 7
دستگاه گوارش نشخوارکنندگان 14
سرعت عبور غذا از دستگاه گوارش 17
احتیاجات غذایی گاوشیری 17
پروتئین قابل هضم 20
منابع اصلی تأمین کننده کلسیم 22
ترکیبات شیمیایی و ارزش غذایی مواد خوراکی 32
تعیین مقدار مواد معدنی غذا 34
دستگاه گوارش گاو 44
فیزیولوژی دستگاه گوارش گاو 48
گیاهان خانواده گندمیان 55
مزایای سیلو کردن : 63
انبار نگهداری یونجه و کلش 67
مواد متراکم (کنسانتره) در جیره غذایی دام 69
دانه های پروتئینی و محصولات فرعی آنها 71
ضایعات و محصولات فرعی کارخانجات مواد غذایی 72
فاکتورهای مهم در تغذیه دام 76
محاسبه جیره غذایی برای گوساله های در حال رشد 86
تغذیه گاوهای شیری بر حسب تولید شیر و وضعیت بدنی دام 91
فصل سوم : جایگاه دام 101
فصل چهارم : فیریولوژی پستان 115
ترشح شیر و کیفیت آن : 117
دوشش پستان در حد لازم 119
میکروبیولوژی شیر 123
شمار سلولی (SCC) 125
مراقبت از گاوهای دارای ورم پستان 128
پاکیزگی پستان و ضدعفونی کردن نوک پستان 129
درمان گاو خشک 131
کشتار گاوهای مبتلا به ورم پستانی مزمن 131
نگهداری و پاکیزگی دستگاه شیردوشی 131
مدیریت و پاکیزگی آغل 133
اعضاء تناسلی گاو 135
عوامل موثر در بروز فحلی 139
مراحل زایمان 145
حذف دام 148
تشخیص زمان بیماری از روی ترکهای افقی سم 152
بهداشت و بیماری دام 155
ماشین آلات و تأسیسات و ادوات لازم 166
فصل هشتم : پرواربندی 184
ضمیمه 194
منابع فارسی 205
منابع انگلیسی 206
منابع فارسی
1. پرورش گاو شیری دکتر محمود یزدی زاده
2. تلقیح مصنوعی دانشگاه گیلان ترجمه دکتر مسعود هاشمی
3. دام یا طیور ، آبزیان ترجمه دکتر مسعود هاشمی
4. غذا و تغذیه دام موریسون ترجمه غلامعلی طهماسبی پور – سیدمهدی امین
5. غذا و تغذیه تألیف دکتر ناصر امام جمعه
6. اصول و تغذیه دام تألیف دکتر پرویز جامعی
7. نگهداری آزاد گاوها در اصطبل از روژه مارتینو – ژان کلودستونی ترجمه محسن مهر کاراصل
8. بیماری های عفونی دام تألیف دکتر احمد شیمی ، دکتر عبدالمحمد حسنی طباطبائی ، دکتر علی اصغر نظری آریا
9. پرورش گاو اصیل دکتر سیدعلی طباطبائی
10. اصول تغذیه عملی و علمی نشخوارکنندگان ای – ار – ارسکوف ، ترجمع آقای صفر زادگان
11. کتاب مطالعه جامع توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی استان کرمانشاه
12. گزارش اقتصادی اجتماعی 1380 سازمان مدیریت و برنامه ریزی
13. گاوداری دوره آموزشی ، روش تهیه و بررسی طرحها تدوین : مهندسین هوشیار قبادی – مرحوم محمدرضا صدریه
منابع انگلیسی
1. Dariy Farm management by Thomas Quime
2. Dariy cattle Feeding and management .
By williom M. Etgen .
Robert E . games .
Paul M . Reaven .
3. Dairy cattle : principles , practices , problems , profits .
By Donald I. Bath. Ph. D.
Frank N. Dickinson, ph.D.
H. Allen Tuker, ph. D.
Robert D. Appleman, ph.D.
4. Reavens and Henderson Dairg catle Feedingand
Management, gohn wiley and sons inc.
5. Frank B. Morrison Feedsand Feeding , clinton , lowa , the Morrison publishing co .
6. A veterinary Book For Dairy Farmers
By R. W. Blowey .
Hoard,s Dairy Man 1992 and 1993
7. Animal Nutrition by P.Mc Donald R.A.Edwards and J.F.D Greenhalgh
