برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی راههای ارتقاء بهره وری تعاونی های فعال تولیدی بخش صنعت استان کردستان تحت word دارای 330 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی راههای ارتقاء بهره وری تعاونی های فعال تولیدی بخش صنعت استان کردستان تحت word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی راههای ارتقاء بهره وری تعاونی های فعال تولیدی بخش صنعت استان کردستان تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی راههای ارتقاء بهره وری تعاونی های فعال تولیدی بخش صنعت استان کردستان تحت word :

بررسی راههای ارتقاء بهره وری تعاونی های فعال تولیدی بخش صنعت استان کردستان

فصل اول
کلیات تحقیق

کلیات
1- مقدمه :
انسان از دیر باز در اندیشه استفاده مفید و کارا و اثر بخش از تواناییها ، امکانات و منابع در دسترس خود بوده است . در عصر کنونی این امر بیش از هر زمان دیگر مورد توجه جدی قرار گرفته است . محدودیت منابع در دسترس ، افزایش جمعیت و رشد نیازها و خواسته های بشر باعث شده که دست اندرکاران عرصه اقتصاد، سیاست و مدیریت جامعه و سازمانها ، افزایش بهره وری را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
منافع و دستاوردهای حاصل از افزایش بهره وری در فرایند توسعه ملی بیشمار است که مهمترین آنها عبارتند از افزایش سود و عایدی تولید کننده ، افزایش دستمزد و بهبود شرایط محیط کار برای نیروی کار ، بهبود کیفیت محصول تولیدی و کاهش قیمت تمام شده آن درنتیجه افزایش رضایت مشتری و مصرف کننده گان ، پرداخت بیشتر مالیات به دولت و در نتیجه تقویت بنیه دولتها در تامین امنیت و رفاه اجتماعی و ارتقاء منزلت اجتماعی ، اقتصادی و قدرت سیاسی کشور در بین سایر ملل و بالاخره باعث رونق اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی در کلیه بخشها و زیر بخشهای اقتصادی می گردد.
بهره وری معیاری برای سنجش عملکردها بوده و رابطه بین ورودیها ( یعنی آنچه در جریان تولید به کار می بریم ) با خروجیها یا تولید یا ستانده ( یعنی آنچه به دست می آوریم ) را ارزیابی می کند . از آنجاییکه منابع (ورودیها ) محدود می باشند، لذا باید با اجرای مدیریت بهره وری به نحو بهینه ای از آنها استفاده شود . از طرف دیگر اقتصاد ایران‌ برای‌ عبور از مرز توسعه‌، نیازمند بهره‌گیری‌ از تمام‌ امکانات‌ وتوانمندی‌های‌ موجود و بسیج‌ تمامی‌ نیروها برای‌ پیشبرد اهداف‌ خود می‌باشد.در سال‌های‌ پس‌ از پیروزی‌ انقلاب‌ اسلامی‌ و در قالب‌ قانون‌ اساسی‌ نظام‌ جمهوری‌اسلامی‌ ایران‌، مشارکت‌ مردم‌ در امور اقتصادی‌ در قالب‌ اقتصاد تعاون‌ پذیرفته‌ شد و این‌بخش‌ در کنار بخش‌ خصوصی‌ و عمومی‌ قرار گرفت‌ تا بهره‌برداری‌ از فرصت‌های‌ تجاری‌ وسرمایه‌گذاری‌ برای‌ پیشبرد اقتصاد ملی‌ میسر گردد.
بنابراین بهره وری این واحدها که در قالب شرکتهای تعاونی شکل گرفته اند از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند و برای ادارات کل تعاون مهم خواهد بود که هر چند وقت یکبار عملکرد تعاونیهای مذکور را ارزیابی نموده و درصورت ضعف عملکرد درصدد علت برآمده و نسبت به رفع آن اهتمام ورزند.
2- بیان مساله:
در وضعیت حاضر دنیا ، شکاف فزاینده اقتصادی بین کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته رو به گسترش است . عمده اقتصاددانان ، عوامل موثر گسترش این شکاف را فقدان فن آوری و برخی محدودیتها و نقیصه های دیگر می دانند که در مجموع موجب شده اند تا کشورهای در حال توسعه نتوانند از منابع مادی و انسانی خویش استفاده بهینه نمایند . علاوه بر ضعف کلان جوامع در حال توسعه ، غافل ماندن مردم از اقتصاد تعاونی ، عدم آگاهی آنان از اهمیت ، امتیازات و ارزشهای اقتصادی – اجتماعی آن ، خود از علل دیگر ناشکوفایی اقتصادی این گونه جوامع است .
شرکتهای تعاونی سازمانهایی هستند که در کنار هدف اجتماعی آن ماهیتی اقتصادی نیز دارد . از این رو هر تعاونی با پیدایش خود ، حوزه فرصتهای اشتغال گوناگونی را ایجاد خواهد کرد و از این رهگذر است که گروهی از مردم جامعه را مشغول به کار خواهد نمود. شرکتهای تعاونی قادر هستند تا عملاًبرای رفع بیکاری و تعدیل و تقلیل این عارضه اجتماعی عصر حاضر به نحو موثری مفید واقع شوند و این میسر نمی شود مگر این که فرهنگ توسعه تعاونی و افزایش سهم مشارکت مردم در آن ها به وجود آید و این به عهده مسئولان ، مدیران و برنامه ریزان امر تعاون است تا شناختی واقعی از ارزشها و نقش گوناگون تعاونی ها به مردم بدهند . در کنار شناخت و معرفت دهی به مردم برای برخوردی منطقی با مقوله تعاونی ها ، تشویق آنان به سرمایه گذاری بیشتر در امر تعاونی ها خود مولفه ای است که بر متولیان توسعه تعاونی فرض است . با این نظر که شرکت تعاونی سازمانهای خود اتکا هستند و مالکیت جمعی بر آن ها حاکم است . بنابراین امور و فعالیتهای آنها از تامین و صرف منابع و نیز تعیین برنامه ها ، سیاستها و خط مشی ها بر پایه تفکر و تصمیم گیری و مشارکت جمعی سازمان دهی می شود
از جمله اهداف بخش تعاون ایجاد اشتغال در مناطق مختلف ، افزایش ارزش افزوده و بالابردن تولید ناخالص داخلی در آن مناطق می باشد . برای تحقق این اهداف لازم است تا سرمایه های موجود مالی و انسانی به نحوه بهینه بکار گرفته شود . در استان کردستان نیز شکل گیری تعاونیها بطور عام و تعاونیهای تولیدی به طور خاص در راستای دستیابی به اهداف ذکر شده صورت گرفته است . اما متاسفانه اطلاعات ارائه شده توسط مسئولین و کارشناسان ادراه کل تعاون استان کردستان حاکی از ناکارآمدی و بهره ور نبودن این واحدها در دستیابی به اهداف شکل گیری آنها می باشد مسولین بخش تعاون بسیار علاقه مند هستند تا به صورت علمی دلیل این ناکارمدی و نحوه مرتفع نمودن آن مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد .
لذا می توان مساله اصلی تحقیق حاضر را بدین صورت مطرح نمود که عوامل اثر گذار بر افزایش بهره وری تعاونیهای فعال تولیدی – صنعتی استان کردستان کدامندو در مقایسه با تعاونیهایی که در این بخش غیر فعال هستند و از نظر کارآمدی و بهره وری از وضعیت غیر قابل قبولی برخوردار هستند ، چه راهکارها و اقداماتی را برای ارتقاء بهره وری آنان باید بکار برد .
3- اهمیت و ضرورت مساله
امروزه رشد و توسعه اقتصادی بدون توجه به بخش تعاون چندان امکان پذیر نیست. با توجه به نقش کلیدی تعاون در رشد و توسعه اقتصادی و تدوین برنامه های توسعه ملی و منطقه ای برای دستیابی به جهش صادرات غیر نفتی، شناسایی و آگاهی از توانمندیها و استعدادهای استانهای مختلف کشور ضروری می باشد. به هر حال اتخاذ سیاستهای توسعه مناسب در منا طق مختلف می تواند ضامن توسعه تجارت و گسترش بازارهای تجاری برای تولیدات تعاونی باشد، تا بر مبنای آن توسعه اقتصادی کشور هموار گردد.به‌طور معمول‌، در نظام‌های‌ مردم‌سالار، مشارکت‌ عمومی‌ در تمام‌ ابعاد سیاسی‌،اقتصادی‌، اجتماعی‌ و فرهنگی‌، امری‌ اجتناب‌ناپذیر و در ضمن‌ پایگاهی‌ مناسب‌ برای‌فقرزدایی‌ و کاهش‌ و از بین‌ بردن‌ فاصله‌ طبقاتی‌ بسیار (میان‌ طبقات‌ محروم‌ و مستضعف‌ وطبقات‌ ثروتمند و سرمایه‌دار) می‌باشد. از این‌ رو توسعه‌ بخش‌ تعاون‌ و رشد سهم‌ روزافزون‌آن‌ در اقتصاد ملی‌، از جنبه‌ توزیع‌ مجدد درآمدها و فرصت‌ها، حایز اهمیت‌ و سودمند است‌.با توجه‌ به‌ جوانی‌ جمعیت‌ استان و سرازیر شدن‌ شمار بسیاری‌ از جوانان‌ به‌ بازار کار،توسعه‌ تعاون‌ و ایجاد پایگاه‌های‌ مناسب‌ برای‌ شکل‌گیری‌ و رشد فعالیت‌ شرکت‌های‌ تعاونی‌(به‌ویژه‌ در بخش‌ تولید و تجارت‌) از اهمیت‌ زیادی‌ برای‌ غلبه‌ بر عمده‌ترین‌ معضل‌ اقتصادکشور (بیکاری‌) برخوردار است‌.مرتفع نمودن مشکلات فوق ، ایجاد اشتغال در استان ، افزایش چشمگیر سهم بخش تعاون در ارزش افزدوه کالا و خدمات و تولید ناخالص داخلی استان و همه و همه در گروه عملکرد مناسب در بخشهای مختلف تعاونی از جمله تعاونیهای تولیدی است . در صورتی که این عملکرد ها کارایی لازم را نداشته باشند ، تسهیلات پرداختی به متقاضیان بخش تعاون به هدر خواهد رفت. لذا برای جلوگیری از این عارضه لازم است تا میزان بهره وری این تعاونیها بررسی شوند و با مقایسه آنها با شرکتهای تعاونی فعال و دارای عملکرد مناسب ، برای ارتقای بهره وری آنها تمهیدات لازم اندیشیده شود . بنابراین انجام این تحقیق از آنجا ضرورت می یابد که یافته های آن به مسئولان اداره کل تعاون استان کردستان کمک می کند تا در راستای اهداف سازمانی خود در جهت بهبود عملکرد تعاونیهای فعال بخش صنعت که از نظر فعالیت ضعیف ظاهر شده اند ، اقدامات مقتضی را به عمل آورند.
4- اهداف تحقیق
هدف اصلی پژوهش : بررسی راههای ارتقاء بهره وری تعاونیهای فعال تولیدی- صنعتی استان کردستان
اهداف فرعی :
1- شناسایی عوامل موثر بر بهره وری تعاونیهای فعال تولیدی- صنعتی استان کردستان
2- شناسایی علل ناکارآمدی تعاونیهای فعال تولیدی- صنعتی استان کردستان
3- شناسایی علل بهره ور بودن تعاونیهای موفق فعال تولیدی- صنعتی استان کردستان
4- شناسایی راههای ارتقاء بهره وری تعاونیهای فعال تولیدی- صنعتی استان کردستان
5- فرضیات / سئوالات پژوهشی
فرضیات تحقیق :
فرضیه اول : از نظرکارکنان انعطاف پذیری بربهره وری شرکتهای تعاونی فعال تولیدی-صنعتی تاثیر دارد.
فرضیه دوم : ازنظرکارکنان کیفیت زندگی‌کاری بربهره وری شرکتهای تعاونی فعال تولیدی-صنعتی تاثیر دارد .
فرضیه سوم : از نظرکارکنان سبکهای مدیریت بر بهره وری شرکتهای تعاونی فعال تولیدی-صنعتی تاثیر دارد.
فرضیه چهارم : از نظرکارکنان فرایندهای کاری بر بهره وری شرکتهای تعاونی فعال تولیدی-صنعتی تاثیر دارد.
6-تعریف مفاهیم و واژگان اختصاصی طرح
بهره وری : سازمان همکاری اقتصادی اروپا بطور رسمی بهره وری را چنین تعریف کرده است ” بهره وری حاصل کسری است که از تقسیم مقدار یا ارزش محصول بر مقدار یا ارزش یکی از عوامل تولید بدست می آید” . بدین لحاظ می توان از بهره وری سرمایه ، مواد اولیه و نیروی کار صحبت کرد .( طاهری ، 1384 ، ص 20)
عوامل نرم افزاری : عوامل نرم افزاری عوامل اجرایی فرایندها و نیروی محرکه فعالیتهای سازمان هستند . در این تحقیق عوامل نرم افزاری عبارتند از هئیت مدیره و اعضاء شرکتهای تعاونی تولیدی– صنعتی استان کردستان .
کیفیت زندگی‌کاری : به این موضوع مربوط میشود که سازمان تا چه میزان به برقراری ایمنی درمحیط کار ، امنیت شغلی در سازمان، پرورش استعداد کارکنان خود و بالا بردن مهارتهای آنان از طرق گوناگون و به عبارتی دیگر ایجاد رضایت شغلی آنان از محیط کار قادر می باشد و با شاخصهایی از قبیل مشارکت در تصمیم گیریهای سازمانی ، امکان ارتقاء شغلی ، میزان توجه مدیر ، امنیت شغلی و میزان همیاری همکاران سنجیده می شود . ( طاهری ،1384 ، ص18)
رضایت شغلی: شاخصهای معرف این مولفه عبارتند از امکان تغییر شغل ، کفایت میزان حقوق و دستمزد ، وجود امکانات رفاهی ، اعتبار شغلی و مناسب بودن جایگاه شغلی .
خلاقیت و نوآوری : شاخصهای معرف این مولفه عبارتند از تغییر در روشهای کار ، محدودیت بوسیله قوانین سنتی سازمان و احساس نیاز به تغییر .
7- روش تحقیق
این تحقیق از نوع کاربردی بوده ،روش مورد استفاده در این پژوهش از نوع توصیفی –پیمایشی است . توصیفی از این جهت که تصویری از وضع موجود را ارائه می دهد و پیمایشی از این جهت که داده های مورد نظر از طریق نمونه گیری از جامعه ، برای بررسی توزیع ویژگیهای جامعه آماری انجام می گیرد .

8- قلمرو تحقیق
8-1-قلمرو موضوعی
این پژوهش درزمینه تعاونیهای فعال تولیدی بخش صنعت استان کردستان انجام می‌گیرد . موضوع بررسی راههای ارتقاء بهره وری تعاونی های فعال تولیدی با استفاده از مدل پرکوپنکو است .
8-2-قلمرو مکانی
قلمرو جغرافیایی این تحقیق کشور جمهوری اسلامی ایران بوده و در آن تعاونی های فعال تولیدی بخش صنعت در محدوده جغرافیایی استان کردستان لحاظ گردیده است .
8-3-قلمرو زمانی
قلمرو زمانی این تحقیق کلیه تعاونیهای که تا اواخر شهریور 1385 به ثبت رسیده اند.
9-جامعه آماری
جامعه آماری این تحقیق کارکنان و مدیران تعاونی های فعال تولیدی بخش صنعت استان کردستان می باشد.
10-روش نمونه گیری
در این تحقیق از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی استفاده شده است.
11-روش گردآوری اطلاعات
اطلاعات مورد نیاز برای انجام این پژوهش از دوروش جمع آوری می شود :
الف – روش کتابخانه ای : در این روش برای جمع آوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوع و پیشینه تحقیق از کتابها ، پایان نامه ها ، مقالات و پایگاهها ی اطلاعاتی استفاده خواهد شد .
ب- روش میدانی : در این روش با طراحی پرسشنامه و توزیع آن در بین نمونه آماری و انجام مصاحبه اطلاعات لازم برای انجام تحقیق جمع آوری می شود .
روش انجام کار به این صورت بوده است که در ابتدا مطالعات کتابخانه ای در این زمینه انجام یافته است و پس از انتخاب مدل ،برای بومی کردن مدل ، اقدامات و تلاشهایی صورت گرفته است.
12-روش تجزیه و تحلیل داده ها
در این پژوهش به منظور تجزیه وتحلیل و بررسی داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمونMann-whitney ) استفاده شده است .
13-تنگناهای تحقیق
• پراکندگی تعاونی ها که نتیجه آن طولانی شدن زما ن توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها
بود..
• عدم پاسخگویی صحیح کارکنان به پرسشنامه ها در بعضی از تعاونیها.
• ترس کارکنان از پر کردن پرسشنامه و بالطبع تاثیر آن بر نوع پاسخگویی.
• مشکلات مالی محقق.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید